KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
ZÜMER SURESİ 53-54-55-56. AYETLERİN UYARILARINA DİKKAT ETMEYENLERE....

Kur’an’ı anlaşılması zor ilan edip, anlamını bilmeden okuduğumuz içindir ki, Allah’ın uyarılarını ne yazık ki alamıyoruz. Ne söylenirse Allah’ın emri zannediyoruz. Bu makalemde sizlerin üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim ayetler, Zümer suresi,53-54-55-56. Ayetler olacak. Bakın Allah bu ayetlerde biz kullarının, nereye hangi yöne, kime dönerek teslim olmamızı nereye uymamızı ve kimden bağışlanma af dilememizi, umudumuzu kesmememizi istiyor, onu anlamaya çalışalım.

Zümer 54: AZAP SİZE GELMEDEN ÖNCE, RABBİNİZE DÖNÜN VE O’NA TESLİM OLUN. SONRA SİZE YARDIM EDİLMEZ. (Diyanet meali)

Allah’ın ayetleri, söylediği gibi gerçekten MUHKEM yani apaçık anlaşılıyor. Anlamak istemeyene, aklını kullanmayana, sözümüz elbette yok. Rabbimiz ölüm sizlere gelmeden önce, kime yönelip teslim olmamızı istiyor? ALLAH BİZZAT KENDİSİNE, YANİ İNDİRDİĞİ KUR’AN’A DÖNÜP, ALLAH IN HÜKÜMLERİNE BİZLERİN TESLİM OLMAMIZI İSTİYOR. Tevbe suresi 129. Ayette de Allah Resulüne, vahyi tebliğ ederken senden yüz çevirirlerse şunu söyle diyor. “BANA ALLAH YETER; O'NDAN BAŞKA İLÂH YOKTUR. BEN SADECE O'NA GÜVENİP DAYANIRIM.” Peki, bizler Allah’ın Resulünü örnek alıyor, yalnız Allah a güvenip ona mı dayanıyoruz? Allah boşuna Resulünü örnek göstermiyor. Yorumunu sizlere bırakıyorum. 

Bakın bu ayet aslında, Allah’ın Resulüme uyun, ona uymak bana uymak gibidir ayetlerine de açıklama getiriyor. Resulüm, ona vah yettiğim Kur’an ile sizlere hükmedecek ve yalnız Kur’an’ı tebliğ edecek. Onun tebliği olan vahye uyduğunuzda, bana dönmüş ve bana teslim olmuş olursun diyor Allah. Bunu yapmayanlara Allah’ın, yardım etmeyeceği uyarısını yapıyor. SANIRIM MÜSLÜMANLARIN İÇİNDE BULUNDUĞU ACI GERÇEKLERİN SEBEBİ, BU OLSA GEREK. BİZLER NE YAZIK Kİ ALLAH A YÖNELMEK, RABBİMİZE TESLİM OLMAK YERİNE, KENDİMİZE ALLAH İLE ARAMIZA KOYDUĞUMUZ YARATILMIŞLARA YÖNELİYORUZ. BUNU YAPANLARIN ALLAH SİZCE DUALARINA KARŞILIK VERİR Mİ? Ne yazık ki bizler, yalnız Allah a yönelip teslim olmamız gerekirken, çok büyük hatalar yapıyoruz. Yoksa yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyerek, rivayet ve sanı bilgilere, edindiğimiz veli, âlim Allah dostu ilan ettiğimiz kişilerin sözlerine mi kendimizi teslim edip inanıyoruz, ne dersiniz? Bu ayetin bir öncesindeki ayete bakalım şimdide.

Zümer 53: De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! ALLAH’IN RAHMETİNDEN ÜMİDİNİZİ KESMEYİN. ŞÜPHESİZ ALLAH, BÜTÜN GÜNAHLARI AFFEDER. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Diyanet meali)

Bakın Allah Kitap Ehlinin yaptığı yanlışlar konusunda uyarıyor ve kendi aleyhine aşırıya giden kullarım diyor. Peki, bu insanlar hangi konuda aşırıya gidiyorlardı da, Allah bunları uyarıyor. Devamında bu konuya da açıklık getiriyor. Demek ki insanlar öyle büyük günahlar işliyorlar ki, Allah bizi affetmez diye atalarının inancı olan, kendilerine VELİLER, EVLİYALAR edinip, onları Allah katında şefaatçiler ediniyorlar ve Allah ile aralarına koyuyorlar. ALLAH’IN RAHMETİNDEN, BAĞIŞLAYICILIĞINDAN ÜMİDİNİZİ KESİP, kendinize şefaatçiler edinmeyin diyerek, Allah doğru yola ulaşmış ve doğruluk da devam eden kullarının bütün günahlarını affeder, çünkü Allah çok bağışlayıcıdır diye hatırlatıyor ayette. Şimdide Zümer suresi 54. Ayetin devamına bakalım, acaba Allah azap bizlere gelmeden önce, hatalarımızdan dönüp nereye yönelmemizi ısrarla istiyor onu anlayalım.

Zümer 55-56: FARKINDA OLMADAN AZAP SİZE ANSIZIN GELMEDEN ÖNCE, RABBİNİZDEN SİZE İNDİRİLENİN EN GÜZELİNE UYUN Kİ, kişi, “Allah’ın yanında, işlediğim kusurlardan dolayı vay hâlime! Gerçekten ben alay edenlerden idim” demesin. (Diyanet meali)

Yine günümüzde bizlerin yaptığı yanlışlara ibretlik olacak, çok dikkat çekici bir uyarı. Anlayana anlamak isteyene tabi. Ben Kur’an ı anlayamam onu âlim olanlar anlar diyenler, Allah’ın bu uyarılarını elbette göremeyecekler, fark edemeyecekler böylece Azap kendilerine gelmeden öncede, hatalarından dönemeyeceklerdir. Uyarıya bakar mısınız lütfen. Farkında olmadan azap size ansızın gelmeden önce, RABBİNİZDEN SİZE İNDİRİLENİN EN GÜZELİNE UYUN Kİ, PİŞMAN OLANLARDAN OLMAYASINIZ DİYOR. Rabbimizden bizlere indirilen, en güzel şey neydi? Eğer hala bunun farkında değilsek, yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyorsak, bizlerin Allah’ın uyarılarından haberimiz yok demektir. Böyle olunca, azap bizlere gelinceye kadarda, yanlışlarımızın farkında olmamız pek mümkün görünmüyor. Bu ayetin tersine İslam ı yaşayanlar, ALLAH A ŞİRK KOŞARAK İNANCINI YAŞIYOR DEMEKTİR.

Gerçekten de ömür su gibi akıp geçiyor. Bir bakmışsın hiç beklemediğin bir anda emaneti teslim edip, bu dünyada ki imtihan sona ermiş. Zaten ondan sonrası hesap gününe kadar o kadar çabuk geçiyormuş ki, onu da sözlerin en güzeli Kur’an dan öğreniyoruz. Bakın Allah bizlerin nereye uymamızı istiyor? ALLAH AYETİNDE KUR’AN I SİZ ANLAYAMAZSINIZ, RESULÜMÜN HADİSLERİNE SARILIN, O SÖZLERLE/HADİSLERLE ANCAK KUR'AN'I ANLAYABİLİRSİNİZ Mİ DİYOR, YOKSA RABBİMİZDEN BİZLERE İNDİRİLEN SÖZÜN/HADİSİN EN GÜZELİ ALLAH IN VAHYİNE Mİ UYUN, SARILIN DİYOR, NE DERSİNİZ? Lütfen unutmayalım, Allah’ın Resulü ÜMMİYDİ. Yani daha önce kitap Ehline tabi olmadığı için, dini konularda hiçbir bilgisi de yoktu. Allah’ın Resulü sözün/hadisin en güzeli Kur’an’a uymuş ve yalnız Kur’an’ı ümmetine tebliğ edip, yalnız Kur’an ile hükmetmişti. Bunu Kur'an ın onlarca ayetinden anlıyoruz. ONUN İÇİN ALLAH BİZLERE, YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILIN EMRİNİ VERİYOR VE DİYOR Kİ, RESULÜME UYUN, ÇÜNKÜ RESULÜM SİZLERİ YALNIZ KUR’AN İLE UYARACAK. HATTA RESULÜNE VERDİĞİ YETKİYİDE HATIRLATARAK BAKIN NE DİYOR KUR'AN'DA. "RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. "(Ankebut 18)  "BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ."  (Kehf 56)

Değerli kardeşlerim, lütfen kendimizi kandırmayalım ve emaneti teslim etmeden, ölüm bizlere ulaşmadan önce, batıl ve sanıdan uzak, sözlerin en güzeli olan Kur’an’ın ipine sarılalım. Kendimize başka güzel sözler, ipler aramayalım. Kur’an’ı  sizler anlayamazsınız diyenlerin ardına düşmeyelim. Eğer bu hatayı yapmaya devam edersek, Zümer suresi 55-56. Ayetlerde, Allah’ın uyardığı hataları yapmış ve işledikleri kusurlardan dolayı VAY HALİME, GERÇEKTEN BEN FARKINDA OLMADAN, ALLAH IN DİNİ İLE ALAY EDİYORMUŞUM DİYENLERİN SAFINDA OLURUZ, ALLAH KORUSUN MAHŞER GÜNÜ. Bu uyarıdan da apaçık şunu anlıyoruz. Allah Kur’an’da emretmediği halde, bunlarda dinin Allah’ın emri diyerek, Allah’ın adaletli hoş görülü kolaylaştırılmış dinini zorlaştırıp yaşanmaz hale getirenler, Allah’ın dini ile alay ediyor demektir. Bununda cezası çok büyük olacaktır, lütfen unutmayalım.

Dilerim Allah’tan böyle büyük hatalar yapmayan, emaneti teslim etmeden ve hesap günü gelmeden önce, Allah’ın sorumlu tutacağına hükmettiği, sözlerin en güzeli Kur’an’ın ipine sarılan, Allah’ın halis kullarından oluruz.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.