KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
CASİYE SURESİ 6. AYETİ HAYATINA GEÇİRMEYEN, ŞİRK BATAĞINDA OLDUĞUNU...

CASİYE SURESİ 6. AYETİ HAYATINA GEÇİRMEYEN, ŞİRK BATAĞINDA OLDUĞUNU FARK EDEMEZ.

Bizler günümüzde öyle bir din yarattık ki kendimize, neredeyse Allah ne emrediyorsa tam tersini yapıyor, yetmiyor bu yanlışımız fark edilmesin diye, ayetlerin adeta anlamlarını tahrif etmekten çekinmiyoruz. Peki, bunu kimler ve ne maksatla yapıyor, burası çok önemli. Din tüm dünyada bir geçim, hatta toplumu sömürme aracı haline gelmiştir. Bunu bilen Rabbimiz, Kur’an’da Yasin 21. Ayetinde bizleri nasıl uyarıyordu hatırlayalım. SİZDEN HERHANGİ BİR ÜCRET İSTEMEYENLERE UYUNUZ! ONLAR DOĞRUYU VE GÜZELİ BULANLARDIR.” Yine bu konuda bizlerin birçok ayetinde dikkatimizi çeken Rabbimiz, SAKIN SİZLERİ ALLAH İLE ALDATMASINLAR. ALDATILMAK İSTEMİYORSANIZ, YALNIZ KUR’AN’IN İPİNE SARILIN. ÇÜNKÜ SİZLERİ KUR’AN’DAN HESABA ÇEKECEĞİM, HÜKMÜNÜ APAÇIK VERMİŞTİR.

Bizleri Allah ile aldatarak geçimlerini sağlayan ve bizlere istediğini yaptırarak adeta köleleri haline getirenlerin foyası meydana çıkmasın diye de, Kur’an ile direk bağlantımızı kesmek için, “SEN KUR’AN’I ANLAYAMAZSIN, SENİN İLMİN NE Kİ. KUR’AN’I ÂLİM, VELİ OLANLAR ANLAR. ALLAH’IN RESULÜNÜN RİVAYET HADİSLERİ OLMASAYDI KUR’AN KAPALI KALIR ANLAŞILAMAZDI.” Diyerek Kur’an ile bağımızı kesmişler, ama bizleri de yalnız bırakmayıp, ALLAH İLE ARAMIZA GİRMİŞLERDİR. Bu makalemde bizlere kurulan bu tuzağın, farkında olabileceğimiz ve Allah’ın bizlerin din adına hangi bilgilere uymamız gerektiği konusunda yaptığı uyarıyı hatırlatmak istiyorum. Önce ayeti yazalım.

“İŞTE BUNLAR, ALLAH'IN AYETLERİDİR Kİ, ONLARI SANA HAK OLARAK OKUYORUZ. HAL BÖYLE İKEN ALLAH'TAN VE ONUN AYETLERİNDEN SONRA HANGİ HADİSE İNANIYORLAR?” (Casiye 6)

Bakın Allah, biz kullarını çok açık nasıl uyarıyor. Allah’ın gönderdiği Kur’an’dan okunan ayetler için, BUNLARI SİZE HAK OLARAK OKUYORUZ DİYOR. Hak yani Rabbimizden gelen geçerli gerçek olan, sorumlu olduğumuz anlamındadır. Bizler İslam’ı yaşarken, yalnız Allah katından HAK olarak gelen Kur’an’a mı iman ediyoruz? Yorumunu sizlere bırakıyorum. Ayetin devamında ise günümüzde bizlerin hala anlamak istemediğimiz, Kitap Ehlinin de yaptığı yanlışa karşı çok açık bir uyarıda bulunuyor ve diyor ki; HAK OLAN YALNIZ ALLAH KATINDAN GELEN OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİMİZ HALDE, ALLAH’IN AYETLERİNDEN YANİ HADİSLERİNDEN BAŞKA, DOĞRULUĞUNDAN ASLA EMİN OLAMAYACAĞINIZ HANGİ HADİSE İNANIYORSUNUZ?

Gerçekten de Allah, birçok kez yemin ederek ANLAYASINIZ VE HİÇ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYASINIZ DİYE KUR’AN’I BOŞUNA KOLAYLAŞTIRDIK DEMİYOR. Ama bizler sanki Allah’a inat, Allah'ım Kur’an kolayda ne kadar kolay Kur’an’ı âlim, veli olanlar anlar demiyor muyuz? Allah bizleri affetsin. Hatırlatırım Allah’ın biz kullarına ilk emri ey kulum OKU diyor. Bizlere, sen Kur’an’ı okusan da anlayamazsın diye inandırdıklarından dolayı, okumayı da başkalarına bıraktık. Okumayınca HAKKI BATIL, BATILI HAK zannetmeye başladık.

Allah, benim sizlere gönderdiğim hadislerimden yani sözlerimden, ayetlerimden başka, hangi söze/hadise inanacaksınız diyor. Bizler Kur’an’dan habersiz, Allah’ın ayetlerini anlaşılamayacak hadisler ilan edip beşeri rivayetleri, Resulün adını kullanarak nakledilen rivayet hadisleri, Allah’ın ayetinin öne geçirip, BU HADİSLER OLMASAYDI KUR’AN ANLAŞILAMAZ KAPALI KALIRDI DİYEBİLİYORUZ. İşte bu hatalarımız bizleri, Allah’ın dininin dışına çıkardığı gibi, ŞİRK BATAĞINA BATTIĞIMIZIN DA FARKINDA OLAMIYORUZ.

Değerli dostlarım, kardeşlerim. Yaşadığımız bu hayatımız bizlere çok uzun, hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. İnanın nasıl geçtiğinin farkında bile olamıyoruz. Yaşam adeta, bir nefes alımı kadar kısa. Lütfen kendimize gelelim ve bizleri ALLAH İLE ALDATANLARA DEĞİL, ALLAH’IN BİZLERİ SORUMLU TUTACAĞINA HÜKMETTİĞİ KUR’AN’IN İPİNE SARTILALIM VE ALLAH’IN VERDİĞİ HÜKÜMLERE TABİ OLALIM. Bunu yaparken belki hatalar yapabiliriz, önemli olan Hak'kın kulbuna sarılıp en az hata yapanlardan olmaktır. Zamanla hata yaptığımız konuların, inanın farkına varabiliriz. Çünkü Allah, gerçeklerin arayışını kendi kitabı Kur'a'dan arayanların, GÖNÜL GÖZÜNÜ AÇARIM DİYOR. Batıla inatla sapanlarında gözlerine perde çekerim kalp ve kulaklarını mühürlerim diyor. SİZCE HANGİ YOLU İZLEMEK EN AKILLICA OLANDIR? KARAR SİZİLERİN.

Allah yalnız Kur’an’a sarılın, ondan sorumlusunuz diyorsa, sizce haşa sözünden dönerde, Kur’an’ın tek kelime bahsetmediği ve mezheplerin rivayet hadislerin şekillendirdiği ve ibadetlerimize ilave edilen onca detaydan, sizce Allah bizleri sorumlu tutar mı? Lütfen aklımızı devre dışı bırakmayalım. Kur’an ile buluşarak düşünen, aklını kullanan BİZLERE KURULAN BU TUZAĞIN FARKINA VARACAKTIR.  Düşünmeyi başkasına bırakana zaten sözümüz yok.

Kur’an’ı batıl ve hurafe bilgilerden arınarak okuyan bir Müslüman, şunu çok açık görecektir. Allah hükmüme hiç kimseyi ortak etmem diyor da, söz/hadis bakımından Allah’tan daha doğru hiç kimse yok diye uyarıyorsa, her şey çok açık değil mi? Allah Resulünü yani Elçisini, adı üstünde tebliğci olarak göndermiş, hatta bu konuda ki yetki ve sorumluluğunu da bakın nasıl açıklamıştı. “RESULE DÜŞEN APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.” (Ankebut 18) “BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ.”  (Kehf 56) “SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR.” (Rad 40) Bizler bu ve benzeri birçok ayete iman ettik dediğimiz halde, Allah’a nasıl cevap veriyoruz? “ALLAH RESULÜNÜ HERHALDE, POSTACI DİYE GÖNDERMEDİ. İşte Kur’an’dan habersiz olmak insanı, böyle şirk batağına batırıyor ama farkında bile olamıyoruz.  Konumuzun daha iyi anlaşılabilmesi için, son olarak bir ayet daha hatırlatmak istiyorum.

“EY İMAN EDENLER! AÇIKLANDIĞI ZAMAN HOŞUNUZA GİTMEYECEK ŞEYLERİ SORMAYINIZ. EĞER KUR'ÂN İNDİRİLİRKEN ONLARI SORARSANIZ, SİZE AÇIKLANIR. AÇIKLAMADIĞINA GÖRE ALLAH ONLARI AFFETMİŞTİR. ZİRA ALLAH ÇOK BAĞIŞLAYICIDIR, YUMUŞAK DAVRANANDIR.” (Maide 101)

Bu ayet Kur’an’ın indirildiği dönemle ilgili, bizlere çok önemli bir konuda bilgi verdiği gibi, yaptığımız bir yanlış konusunda da uyarıyor. Allah ayetlerim indirildiği zaman, soracağınız bir soru varsa o zaman sorun, size hemen gereken açıklama yapılır diyor. DİKKAT ÇEKİCİ UYARI, DAHA SONRA SORMAYIN. EĞER DAHA ÖNCEKİ İNANÇLARINIZI KUR’AN’DA GÖREMEDİYSENİZ, ALLAH ONLARI KALDIRDI, NESH ETTİ DEMEKTİR DİYOR. DEMEK Kİ ALLAH’IN KUR’AN’DA AÇIKÇA BİLDİRDİKLERİNİN DIŞINDA, HİÇ BİR ŞEY DİNİN EMRİ DEĞİLDİR. Bu ve benzeri onlarca ayetten de anladığımız gibi, Allah’ın Resulü Allah’ın hükmetmediği herhangi bir şeyi dine ilave etmemiş, kendince detaylandırmamıştır.

DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTERİM. BU AYETTE ŞUNU SÖYLEMİYOR ALLAH, KUR’AN İNDİRİLİP TAMAMLANDIKTAN SONRA SORUNUZ OLURSA RESULÜME/ELÇİME SORUN, O SİZE AÇIKLAR, HÜKMÜNÜ BİLDİRİR DEMİYOR. ÇÜNKÜ KUR’AN’I AÇIKLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ, BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK DİYORDU ALLAH. HATIRLAYINIZ KUR’AN’DA BİRÇOK ÖRNEK VARDIR Kİ, DAHA ALLAH O KONUDA VAHYİNİ ELÇİSİNE İNDİRMEMİŞ AMA TOPLUMUN KAFASINDA BİRÇOK SORULAR VAR VE RESULÜNE SORUYORLAR. PEKİ, ALLAH’IN RESULÜ BU SORULARA NASIL CEVAPLAR VERİYORDU? ALLAH’TAN BU KONUDA VAHİY GELMEDİ AMA BENCE O KONU ŞÖYLE OLUR BÖYLE YAPIN DİYE Mİ HÜKÜM VERİYORDU? ELBETTE HAYIR. BEN ANCAK BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE BİR UYARICIYIM DİYORDU. HEMEN ALLAH O SORULARLA İLGİ AYET İNDİRİYOR VE SANA ŞU KONUDA SORU SORUYORLAR, DEKİ KULLARIMA DİYOR VE O KONUYLA İLGİLİ ALLAH VAHYİNİ İNDİRİYORDU.

Demek ki Allah, ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem ayetinin gereğini yapıyor ve Resulünü asla dinine ortak etmiyordu. Allah’ın Resulü de zaten bana vah yedilen Kur’an ile sizlere hükmediyorum, tebliğ ediyorum diye açıklama yapıyordu. Dilerim Kur’an gerçeklerinin artık farkında olan, ŞİRK batağına düşmeden, Kur’an’ın ipine sarılan Allah’ın azınlık halis kulları arasında oluruz.

“BU KURAN BANA VAHYOLUNDU Kİ, ONUNLA SİZİ VE ULAŞTIĞI HERKESİ UYARAYIM.” (Enam 19)

“BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM.” (Ahkaf 9 )

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.