KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
KUR’AN’DA KAFİR OLDULAR SÖZÜYLE ALLAH, KİMLERİ KASTEDİYOR?

Bu makalemde, sizlerin üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim konu, ALLAH KUR’AN’DA KÂFİR OLDULAR sözüyle, kimlerden bahsediyor olabilir, konusu üzerinde olacak. Önce kâfir ne anlama geliyor, Kur’an KÂFİR kelimesini kimler için kullanıyor onu anlamaya çalışalım. Kâfir kelimesi hiç iman etmemiş, yani Allah tanımaz bir kişiye söylenebileceği gibi, Kur’an’ın özellikle bahsettiği, üzerinde durduğu ve uyardığı İMAN ETTİM DEDİĞİ HALDE, İMANININ GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEYİP, KÜFRE YANİ BATILA SAPAN, KENDİSİNE ALLAH KATINDAN HAK OLARAK GELEN GERÇEĞİN ÜSTÜNÜ ÖRTENLEREDE ALLAH, KÂFİR OLDULAR DİYOR. Makalemizin konusu elbette, iman ettim dedikleri halde, Allah’ın ayetlerinin bir kısmını, atalarının inancını yaşayabilmek için, görmezden gelenler olacak. Peki kimler bunlar, bizlerde Allah korusun, bunların içinde farkında olmadan olmayalım.  Bu konuda bazı ayetler hatırlatmak istiyorum.

“EY ALLAH'IN KİTABINA TANIK OLANLAR, İNSANLARDAN KORKMAYINIZ, BENDEN KORKUNUZ VE BENİM ÂYETLERİMİ AZ BİR PARAYA SATMAYINIZ! KİMLER ALLAH'IN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMETMEZSE İŞTE KÂFİRLER ONLARDIR!” (Maide 44)

“EY RESÛL! RABBİNDEN SANA İNDİRİLENİ TEBLİĞ ET. EĞER BUNU YAPMAZSAN O'NUN ELÇİLİĞİNİ YAPMAMIŞ OLURSUN. ALLAH SENİ İNSANLARDAN KORUYACAKTIR. DOĞRUSU ALLAH, KÂFİRLER TOPLULUĞUNA REHBERLİK ETMEZ.” (Maide 67)

“MÜMİNLER MÜMİNLERİ BIRAKIP DA KÂFİRLERİ DOST EDİNMESİN. KİM BUNU YAPARSA ARTIK ALLAH’LA OLAN BAĞINI KOPARMIŞ DEMEKTİR. ANCAK ONLARDAN GELEBİLECEK BİR TEHLİKEDEN KORUNMANIZ BAŞKADIR. ALLAH KENDİSİ HAKKINDA SİZİ UYARIYOR. SONUNDA DÖNÜŞ ALLAH’A’DIR.” (Al İmran 28)

İlk ayetin ilk cümlesi, tüm bu uyarıların Allah’ın katından gelen kitaplara iman edenlere karşı söylendiği anlaşılıyor ve diyor ki; “EY ALLAH’IN KİTABINA TANIK OLANLAR.” Bu uyarıdan biz Müslümanlar olarak alacağımız ders, EY KUR’AN’A İMAN ENLER uyarısını almak olmalıdır. Bakın Allah bize ne diyor. İnsanlardan korkmayın benden korkun. Buradan da alacağımız ders, insanların sözlerine değil, benim sözlerime/ayetlerime kulak verin. Kendinize Veliler, şeyhler, gavlar edinip onların sizi kurtaracağını sanmayın. Sizi bağışlayacak doğru yola iletecek yalnız benim, onun için yalnız benden korkun benden yardım isteyin diyor. Devamında ise bizlerinde çok fazla yaptığı yanlışımız konusunda uyarıyor ve diyor ki, KİM ALLAH’IN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMETMETSE, İŞTE O KÂFİR OLANLARDIR DİYOR. Bakın daha ilk ayette Allah’ın, kimlere ne maksatla kâfir oldular dediği anlaşılıyor.

Demek ki Allah’ın indirdiği Kur’an’ı dinimiz ve imanımız adına yeterli görmeyip, KUR’AN’DA HER BİLGİ YOKTUR, DETAYLIDA DEĞİLDİR. RESULÜN RİVAYET HADİSLERİ OLMASAYDI, BİZLER İSLAM’I YAŞAYAMAZ, KUR’AN’I ANLAYAMAZDIK. ALLAH RESULÜNE KUR’AN’IN MİSLİ KADAR HÜKÜM KOYMA YETKİSİ VERMİŞTİR DİYORSAK, ALLAH’A VE KİTABINA SAYGISIZLIK YAPARAK, KÂFİRLERDEN OLMUŞUZ DEMEKTİR. Buradan da şunu anlıyoruz, Allah ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem dediği halde, Allah’ın dinine her kim olursa olsun ortak etmeye çalışanlar, ALLAH NEZDİNDE KÂFİR SAYILIYOR.

Dikkat ettiyseniz Maide suresi 67. Ayette aynı konuyu işliyor ve Resulü aracılığıyla bizleri uyarıp, Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan, yani onun dışından da bazı sözler/hadisler uydurursan, Allah’ın sana verdiği Elçilik görevini doğru yapmamış olursun diyor. Demek ki Resulün görevi yalnız Kur’an’ı tebliğ etmekmiş. Rad suresi 40. Ayetinde bu konuya açıklık getirip, ne diyordu hatırlayalım. “SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR. Kur’an’ı anladığı dilden dikkatle düşünerek bir kez okuyan, Allah’ın kâfir oldular sözüyle kimleri kast ettiğini hemen anlar. Sizce yazacağım şu ayet, apaçık her şeyi anlatmıyor mu? KÂFİR OLANLAR, BENİM PEŞİM SIRA KULLARIMI VELİ/EVLİYA EDİNECEKLERİNİ Mİ SANDILAR! BİZ CEHENNEMİ KÂFİRLERE BİR KONAK OLARAK HAZIRLADIK.” (Kehf 102) Demek ki kimmiş kâfir olanlar? Allah’tan başka veliler, evliyalar edinip onlardan şefaat ve yardım dileyenlere Allah, KÂFİR OLDULAR DİYOR. Günümüzde İslam'ı cemaat ve tarikat merkezli yaşayanlar bu konuda ne diyor? "VELİSİ OLMAYANIN VELİSİ ŞEYTANDIR." Sanırım herşey, çok açık anlaşılmıştır.

Ali İmran 28. Ayette de, iman ettiğini söyleyen Müminleri Allah uyarıyor ve Müminler Müminleri bırakıp ta, kâfirleri sakın dost edinmesin diyor. Peki, bu kâfirler sizce kimler olabilir? Ayette geçen bu kâfirler sizce Yahudiler, Hristiyanlar olabilir mi? Kesinlikle hayır. Ayet tüm kitap ehlini kendi içinde yaptıkları hatalar konusunda uyarıyor.  Kur’an Yahudiler ve Hristiyanlardan bahsederken onların hepsi bir değildir, azınlıkta olsa bir kısmı Allah’ın indirdiğine iman ederler diyordu hatırlayınız. Tüm bu bilgilerden sonra, biz Müslümanların bu ayetler bize hitaben söylenmiyor Kitap Ehline söyleniyor demeden, bu uyarı ayetten alacağımız ders önemli, bakın ne diyor.

ALLAH BİZLERİ UYARIYOR VE DİYOR Kİ, SİZE İNDİRDİĞİM KUR’AN’IN İPİNE SARILIN, SAKIN ONUN SINIRLARINI AŞMAYIN. SİZLERİ KUR’AN’DAN SORUMLU TUTUYORUM. BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK, HERŞEYDEN NİCE ÖRNEKLERİ DEĞİŞİK İFADELERLE VERDİK Kİ ANLAYASINIZ DEDİĞİM HALDE, BU HÜKÜMLERİMİ GÖRMEZDEN GELİP, KENDİLERİNE BENİM YANIMDA VELİLER EDİNİP, ONLARIN SÖZLERİNE/HADİSLERİNE İNANLARI SAKIN DOST EDİNMEYİN, ÇÜNKÜ ONLAR FARKINDA OLMADAN ALLAH İLE BAĞLARINI KOPARMIŞLARDIR DİYOR. Kur’an’a iman ettiğini söyleyen biz Müslümanlara Allah, bakın nasıl çok önemli bir uyarıda bulunuyor.

“EY İMAN EDENLER! AÇIKLANDIĞI ZAMAN, HOŞUNUZA GİTMEYECEK ŞEYLERİ SORMAYINIZ. EĞER KUR'AN İNDİRİLİRKEN ONLARI SORARSANIZ, SİZE AÇIKLANIR. AÇIKLAMADIĞINA GÖRE ALLAH ONLARI AFFETMİŞTİR. ZİRA ALLAH ÇOK BAĞIŞLAYICIDIR, YUMUŞAK DAVRANANDIR.” (Maide 101)

Lütfen ayet üzerinde dikkatle düşünelim. Bu ayetin indirildiği dönemi hayal edin lütfen. Allah tüm Kitap Ehline ve Hz. Muhammed’in tebliğ ettiği Kur’an’a iman edenlere, bir uyarıda bulunuyor. Ayetler indirildiği, tebliğ edildiği zaman, hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın diyor. Sizce hoşumuza gitmeyecek şeyler ne olabilir? Günümüzde yaşanan İslam’ı şöyle bir düşünün. Ondan sonrada bu ayetlerin indirildiği dönemde, Kitap Ehlinin yaşadığı atalar dinini hayal edin. Aslında hiç birisinin farkının olmadığını göreceksiniz. Onun için Allah Kur’an’ı indirme gereği duymuş. TÜM KİTAP EHLİ VE GÜNÜMÜZDE BİZLER, NE YAZIK Kİ ALLAH’IN İNDİRDİĞİ HÜKÜMLERLE YETİNİP, İNANCIMIZI YAŞAMIYORUZ. ÇÜNKÜ KUR’AN’I İMANIMIZI YAŞAYABİLMEK ADINA, YETERLİ GÖRMÜYORUZ. ATALARIMIZDAN BİZLERE NAKLEDİLEN RİVAYETLER, ALLAH’IN VAHYİNİN NEREDEYSE ÖNÜNE GEÇMİŞ. Öyle olunca, indirilen ayetleri tebliğ alanlar, yaşadıkları inancın tam tersini Kur’an’da indirilmiş olarak görüyorlar ve tedirgin olup itiraz da ediyorlar. Allah bu durumda olanları uyarıyor ve hoşunuza gitmeyen bu konuları kafanızdan atın uzaklaştırın diyor Rabbimiz. Eğer şüphe içinde olduğunuz bu konular, Kur’an ayetleri indirilirken kafanıza takıldıysa hemen sorun, cevaplandırılacaktır diyor. Vahiy sona erdikten sonra, sormadığınız konularda herhangi bir açıklama yapılmadıysa, nasıl vah yettiysek ona inanın, daha önceki inancınızı Allah affetmiş kaldırmıştır yada batıl olduğu için, onlardan bahsedilmemiştir diye bilgi veriyor.

Bu ayetin devamında çok önemli bir konuya, Rabbimiz açıklama getiriyor. Sizden önceki milletler, yaptığımız uyarıları göz ardı ettiler, sorunuz var mı dediğimizde sormayıp, yani doğru bilgileri bizden almayıp, kendi nefislerinde batıl ve hurafe inançlarla yaşayıp, zamanında sormadıkları soruları çok daha sonra kendilerince tartışma konusu yatıkları için, bakın ne oldular diyor. “SİZDEN ÖNCEKİ BİR MİLLET O TÜR ŞEYLERİ SORDU DA, SONRA O YÜZDEN KÂFİR OLDU.” (Maide 102)

Değerli dostlarım, lütfen bu konu ile ilgili diğer ayetleri Kur’an’dan dikkatle okuyalım ve aynı hataları yaparak, BİZLERDE FARKINDA OLMADAN KÂFİRLERİN SAFINDA OLMAYALIM. Dilerim hurafe ve batıldan uzak, Allah’ın ipine sıkı sıkı sarılan, Allah’ın halis kullarından olalım.

“ŞU MUHAKKAK Kİ ALLAH KÂFİRLERİ LÂ'NETLEMİŞ VE ONLARA BİR ÇILGIN ATEŞ HAZIRLAMIŞTIR.” (Ahzab 64)

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.