KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
BİZLER İBLİSİN ALLAH'A VERDİĞİ SÖZE, FARKINDA OLMADAN YARDIM EDİYOR...

BİZLER İBLİSİN ALLAH'A VERDİĞİ SÖZE, FARKINDA OLMADAN YARDIM EDİYOR OLMAYALIM. «ARAF SURESİ 11-12-13-14. AYETLER.»

Bizler yaşadığımız İslam inancıyla, neredeyse şeytanı/İblisi haklı çıkarmaya desteklemeye çalışıyoruz dersem, bana bazı arkadaşlarımız kızacaktır. Bunu neden söylediğimi, sizlere anlatmak istiyorum. Kur’an’da Allah meleklere ve Cinlere, Hz. Âdeme secde edin yani itaat edin, ona boyun eğin saygı duyun dediğinde melekler itaat etmiş ama cinlerden bir kısım İBLİS yani doğru yoldan sapmış ŞEYTAN olarak, itiraz etmişti. Ayeti hatırlayalım.

Araf 11: ANDOLSUN SİZİ YARATTIK, SONRA SİZE ŞEKİL VERDİK. SONRA DA MELEKLERE, “ÂDEM’E SECDE/İTAAT EDİN” DİYE EMRETTİK. İBLÎS’İN DIŞINDAKİLER SECDE ETTİLER. O SECDE EDENLER ARASINDA YER ALMADI.  (Kur’an yolu. Diyanet işleri)

Allah yarattığı Âdem’i, demek ki cinlerden ve meleklerden çok daha farklı üstün özelliklerde yaratmış ki, hem meleklerin hem de cinlerin, ona itaat edip saygı duymasını istiyor. Melekler itiraz etmeden itaat ediyor. Cinlerden bir kısım İBLİS kendi yaradılışını, Hz. Âdemin yaratılışından daha özel ve değerli gördüğü için itiraz ediyor ve ne diyordu?

Araf 12: ALLAH BUYURDU: “BEN SANA EMRETMİŞKEN, SENİ SECDE ETMEKTEN ALIKOYAN NEDİR?” (İBLÎS), “BEN ONDAN DAHA ÜSTÜNÜM; ÇÜNKÜ BENİ ATEŞTEN YARATTIN, ONU ÇAMURDAN YARATTIN” DEDİ. (Kur’an yolu. Diyanet işleri.)

Aslında bu kıssadan bizlerin, çok önemli bir hisse alacağı önemli dersleri var.  Bakın şeytanlardan olan Cinlerden bir kısmı Allah’ı ve onun gücünü bildiği halde itiraz ediyor.  Çünkü nefisleri gerçeklerin üstünü örterek BASKIN GELİYOR VE KENDİSİNİN ATEŞTEN YARATILDIĞINI AMA ÂDEMİN İSE ÇAMURDAN YARATILDIĞINI SÖYLEYEREK ONU KÜÇÜMSÜYOR, İTİRAZ EDİYOR KENDİSİNİ YÜCELTİYOR. İlginç olan bu itirazı, kendisini yaratan Allah'a yapmasıdır. Size sorsam ve desem ki, siz bu itiraz eden iblisin yerinde olsanız ve aynı şekilde ben Âdem’e itaat etmem, çünkü ben ondan daha güçlü olan ateşten yaratıldım, o bana itaat etsin saygı duysun der misiniz? Bu soruya elbette işin kolayına kaçarak, ben itiraz etmezdim, melekler gibi itaat ederdim diyebilirsiniz. Yazımın devamında bu konu ile ilgili Allah'ın vahyine karşı bizlerin takındığı tavrı, yazımın devamında sizlere hatırlatacağım.  Bakalım benzer hataları, bizlerde günümüzde farkında olmadan yapıyor muyuz, yoksa sorgusuz Allah’a onun kitabı Kur’an’a itaat mi ediyoruz? Allah iblisin bu itaatsizliğinden sonra, onları cezalandırıyor ve ne diyordu? ALLAH, “ÖYLE İSE İN ORADAN! BÜYÜKLÜK TASLAMAK, SENİN HADDİN DEĞİLDİR. ÇIK! ARTIK SEN AŞAĞILIKLARDANSIN!” BUYURDU” (Araf 13) Allah’ın İblise söylediği bu sözünden sonra, kendisini daha güçlü gören, övünen İblis nasıl bir cevap vermişti Allah’a, onu da hatırlayalım.

“İBLÎS, “BANA İNSANLARIN, YENİDEN DİRİLTİLECEKLERİ GÜNE KADAR MÜHLET VER” DEDİ. ALLAH, “HAYDİ, SEN MÜHLET VERİLENLERDENSİN” BUYURDU. İBLÎS DEDİ Kİ: “BUNDAN BÖYLE BENİM SAPMAMA İZİN VERMENE KARŞILIK, ANT İÇERİM Kİ, BEN DE ONLARI SAPTIRMAK İÇİN SENİN DOĞRU YOLUNUN ÜSTÜNE OTURACAĞIM. “SONRA (ONLARI ALDATIP) ONLARA ÖNLERİNDEN, ARKALARINDAN, SAĞLARINDAN VE SOLLARINDAN SOKULACAĞIM VE SEN ONLARIN ÇOĞUNU ŞÜKREDEN (KİMSE)LER BULAMAYACAKSIN.” (Araf 14-15-16-17)

Lütfen İblis ve Allah’ın karşılıklı konuşmalarında geçen ayetleri, hikâye okur gibi okuyup geçmeyelim. İnanın bu kıssayı Allah, boşuna bizlere anlatmıyor. Ders ve ibret alalım ki benzeri hataları bizlerde yapmayalım ve böylece ŞEYTANI HAKLI ÇIKARTIP, ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN TUZAĞINA DÜŞEREK, ALLAH’IN DOĞRU YOLUNDAN SAPMAYALIM. Kur’an İblis yani şeytan kelimesini, yalnız Cinlerin itaat etmeyenleri için kullanmıyor. İnsanlarında toplumu Allah’ın yolundan saptıranlar içinde kullanıyor.  ONUN İÇİN BİZLERİ, ALLAH’IN DOĞRU YOLUNDAN SAPTIRAN YALNIZ CİNLERDEN OLAN ŞEYTANLAR DEĞİL, YANI BAŞIMIZDA BELKİ DE ÇOK YAKINLARIMIZDA, AYETLERDE GEÇEN İBLİSİN VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞARAK, BİZLERİ ALLAH’IN DOĞRU YOLUNDAN SAPTIRMAYA ÇALIŞANLAR OLACAKTIR. İblisin biz iman edenleri nasıl aldatacağına çok önemli bir örnek veriyor ve diyor ki, onlara her yönde yaklaşacağım ve onları senin yolundan saptırıp, ONLARIN ÇOĞUNU SANA ŞÜKREDEN BULMAYACAKSIN DİYOR.

Bakın son cümle çok önemli. Onların çoğunun şükredenlerden olmayacağını söylüyor. Peki, kime şükredecekler? Hatırlatmak isterim, bahsedilenler Allah’a inanmayanlar değil, tam tersine iman ettiğini söyleyenler. Bu durumda bu kişiler Allah’a şükretmeyip kime şükrediyor olabilir? İman eden bir Müslüman Allah’ın Kur’an’da emrettiği gibi, YALNIZ ALLAH’TAN YARDIM DİLER, YALNIZ ALLAH’A KULLUK EDER VE YALNIZ ALLAH’A ŞÜKREDER. Bizler günümüzde imanımızı yaşarken, Allah’ın Kur’an’da emrettiği gibi, YALNIZ ALLAH’TAN YARDIM DİLEYİP, YALNIZ ALLAH’A MI ŞÜKREDİYORUZ? Belki çok şükür Allah’ım diyoruz ama Allah’ın Resulünden şefaat diliyor da, Allah veliniz yalnız benim diye uyardığı halde, VELİSİ OLMAYANIN VELİSİ ŞEYTANDIR DİYORSAK, bizler yalnız Allah’a değil edindiğimiz VELİ, GAVS, ÂLİM dediğimiz kişilere de şükrediyoruz, onlardan yardım diliyoruz demektir.

BU HATALARI YAPIYORSAK, İNANIN İBLİSİN ALLAH’TAN SENİN KULLARINI YOLUNDAN SAPTIRACAĞIM DİYE İSTEDİĞİ MÜHLETTE, İBLİSE/ŞEYTANA BİZLER YARDIMCI OLUYORUZ, ONU HAKLI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ DEMEKTİR. ALLAH YALNIZ KUR'AN'IN İPİNE SARILIN, SİZLERİ KUR'AN'DAN SORUNMLU TUTUYORUM, BİZ KİTAPTA HİÇ BİR EKSİK BIRAKMADIK, ANLAYASINIZ DİYE YEMİN OLSUN Kİ KOLAYLAŞTIRDIK DEDİĞİ HALDE, BİZLER YALNIZ KUR'AN İLE İSLAM YAŞANMAZ DİYORDA KENDİMİZE BAŞKA KİTAPLAR VELİLER EDİNİYORSAK, SİZCE BİZLERİN İBLİSİN HZ.ADEM'E SAYGI DUYMAMADIĞI ALLAH'A İTİRAZINDAN KARŞI GELİŞİNDEN NE FARKIMIZ VAR? ŞEYTANIN YA DA ŞEYTANLAŞMIŞ İNSANLARIN BU TUZAKLARINA DÜŞENLERİ, BAKIN ALLAH NASIL CEZALANDIRACAĞINI BİLDİRİYOR.

Araf 18: ALLAH, DEDİ Kİ: “YERİLMİŞ VE KOVULMUŞ OLARAK ÇIK ORADAN. ANDOLSUN, ONLARDAN SANA KİM UYARSA SİZİN, HEPİNİZİ CEHENNEME DOLDURURUM.” (Kur’an yolu. Diyanet işleri.)

Değerli dostlarım, lütfen yaşadığımız İslam’ı Kur’an ile sorgulayalım. Bizleri Allah ile aldatanların, şeytanın verdiği sözü yerine getirmesi için, çaba harcayanlar olduğu bilincini lütfen Kur’an ile fark edelim. İnanın bu hatalarımızı bu dünyada fark edemediğimizde, mahşer günü yüzleri simsiyah olan, utancından kaçacak delik arayacakların safında oluruz. Rabbimiz ayetler üzerinde düşün, aklını kullan ve yalnız Kur'an'ın ipine sarılın diyorsa bizlere, Kur’an’ın verdiği kısadan hisseler üzerinde çok dikkatle düşünerek şeytanın ve şeytanlaşmış insanların tuzağına düşmeyelim. Düştüysek Kur’an ile bu tuzaktan kendimizi kurtaralım.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/11,12,13,14,AYETLER,



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.