KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
Hucurat Suresi 3-4-5. Tahrim 4-5. Ayetleri Allah, Neden İndirmiş Olabi

HUCURAT SURESİ 3-4-5. TAHRİM 4-5. AYETLERİ ALLAH, NEDEN İNDİRMİŞ OLABİLİR.
 

Allah kullarına vahyini tebliğ edecek Resulünü/Elçisini seçtikten sonra, onun Allah’ın vahyini tebliğ ederken de yardımcı olacak, bazı ayetler indirerek ona kolaylıklar sağlamıştır. Elbette bu ayetlerden de bizlerin günümüzde alacağımız kısadan hisseler vardır. Örneğin Rabbimiz, genelde vahyi tebliğ eden Resulüne itaat edilmesi için ALLAH’A VE RESULÜNE UYUNUZ tamlamasını kullanır. Burada Resule itaatin sağlanması için, Allah’ın ismi ile anlam güçlendiriliyor ve deniyor ki, Resulüm size benim vahyimi iletecek, ona uyun. Ona uymak bana uymak gibidir diyerek, bu birlikteliği neden söylediğini diğer ayetlerde açıklıyor. Yoksa Allah' a başka, Resulüne uymak başka anlamda değil.  Çünkü Rabbimiz, ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem dedikten sonra, Resulüne verdiği yetkiyide açıklamış ve  ne demişti?  “SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR.” (Rad 40) " Allah başka nasıl Resulünü destekleyen ayetler indirmiştir, şimdi de onlara bakalım.

“ALLAH RESULÜNÜN YANINDA SESLERİNİ ALÇALTANLAR VAR YA, İŞTE ONLAR, ALLAH’IN KALPLERİNİ TAKVÂ HUSUSUNDA SINADIĞI KİMSELERDİR. ONLAR İÇİN BÜYÜK BAĞIŞLANMA VE BÜYÜK BİR ÖDÜL VARDIR. SANA ODALARIN ARKASINDAN BAĞIRARAK SESLENENLERİN ÇOĞU AKIL ETMEZLER. ONLAR SEN YANLARINA ÇIKINCAYA KADAR SABRETSELERDİ, ELBETTE KENDİLERİ İÇİN DAHA HAYIRLI OLURDU.  ALLAH ÇOK BAĞIŞLAYANDIR, ÇOK MERHAMETLİDİR.” (Hucurat 3-4-5 )

Yine bu ayetlerde Rabbimiz Resulüne dest veriyor, çünkü batıl inanç öyle kemikleşmiş ki toplumda, gerçekleri kabul etmeleri çok zor. Bunu anlayabilmeniz için, isterseniz günümüzde mezheplerin, cemaat ve tarikatları sözlerine inanmış olan Müslümanları lütfen hayal edin. Günümüzde Allah yeni bir Resul göndermiş olsaydı ki artık gelmeyecek, sizce bu toplumlar O Resulü dinler ve saygı gösterirler miydi? Onun için Allah Resulüne yardım için bu ve benzeri ayetleri özellikle indirmiştir. Birde bu Resulün Kitap Ehlinin arasından değil, ÜMMİLERİN arasından seçildiğini düşünün, anlatmak istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Çünkü gerçeklerden uzaklaşmış, Hakkın yerine batılı din diye yaşayanlara, ALLAH’IN HAK OLAN DİNİNİ APAÇIK ELLERİNDE KUR’AN OLDUĞU HALDE ANLATMAK, KABUL ETTİRMEK MÜMKÜN OLMUYOR.

Allah’ın Resulü aldığı çok zor tebliğ görevini yerine getirirken inkârcı, isyankâr batıla sapmış müşrik kitap Ehli ile zorlu bir uğraş verirken, ayrıca evinde eşleri ile de, onların evde çıkardığı huzursuzluklarla da mücadele ediyordu.  Lütfen kendimizi böyle bir durumda hayal edin. Bu huzursuz ortamda, zorlu görevinizde başarılı olabilir misiniz? Elbette hayır. Resulün aile içinde eşleri ile arasında çıkan huzursuzluk ve dedikodu sonunda, bakın Allah bu konuda da Resulüne yardımcı olabilmek için, nasıl bir ayet indiriyor.

(EY NEBÎ’NİN İKİ EŞİ!) ALLAH’A YÖNELİP TEVBE EDERSENİZ İYİ OLUR. ÇÜNKÜ İKİNİZİN DE GÖNLÜ KAYDI. EĞER BİRLİKTE ONA KARŞI HAREKETE GEÇERSENİZ BİLİN Kİ ALLAH, CEBRAİL VE İYİ MÜMİNLER ONUN YAKIN DOSTLARIDIR. BUNDAN SONRA MELEKLER DE ONA DESTEK OLURLAR. O SİZİ BOŞARSA, RABBİ ONA, SİZDEN DAHA HAYIRLI, (ALLAH’A) TESLİM OLAN, İMAN EDİP GÜVENEN, (ALLAH’A) BOYUN EĞEN, (ALLAH’A) YÖNELEN, İBADET EDEN, SEYAHAT EDEN, DUL VEYA BAKİRE EŞLER VEREBİLİR. (Tahrim 4-5)

Bu ayetleri örnek verip, bunları Allah indirmemiş, bunlar Resulün Kur’an’a kendi ilaveleridir diyen inkârcıları duyarsınız. Bu ve benzeri ayetleri Resulün kendisinin ilave etmesine gerek olmadığını, onun özel hayatını araştıranlar anlayacaktır. Bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Vereceğim tek bir örnek, Allah’ın Resulünün, isteyerek çok eşli olmadığını, Arapların kabile kabile yaşadıklarından, o kabileden Resul ile akraba olabilmek için Resule eş teklif ettiklerinde karşı gelemediğinden, çok eşli olduğunu ve bu şekilde İslam’ı o kabileye tümüyle kabul ettirdiğini araştırmalarınızda görecektir. HZ. MUHAMMED VE EVLİLİK HAYATI DENİNCE İSLAM DÜŞMANLARI, HEMEN ONUN ÇOK EŞLİLİĞİNİ GÜNDEME GETİRİRLER. HÂLBUKİ ONUN EVLİLİK HAYATI YAKLAŞIK OLARAK OTUZ SEKİZ YILDIR. BU SÜRENİN YİRMİ DOKUZ YILLIK KISMINDA O TEK EŞLİ OLARAK YAŞADI. KÖTÜ NİYETLİ OLMAYANLARA BU BİLGİ YETER. Art niyetli olmayan Resulün çok eşli olmasının nedenini çok iyi anlar. Onun içinde Allah Resulüne yardımcı olabilmek için, eşlerini özellikle Kur’an’a dâhil ederek uyarmış ayet indirmiştir.

Bu ayetlere benzer birçok ayet vardır ki, Resulüne yardımcı olmak için indirilmiştir. Ayrıca çok eşlilik konusunda o devrin yaşadığı hataları ve yanlışları konusunda da uyarılarda bulunmuştur Rabbimiz Kur’an’da. Örneğin Allah’ın Resulüne, akrabalık bağı kurmak için evlenmesi adına kadın/eş teklifinde bulunan kabileler çok artınca, bakın nasıl bir ayet indiriyor Rabbimiz.

“BUNDAN SONRA ARTIK BAŞKA KADINLARLA EVLENMEN DE SAĞ ELİNİN SAHİP OLDUKLARI (MEVCUT EŞLERİN) HARİÇ, GÜZELLİKLERİ SENİN HOŞUNA GİTSE BİLE BUNLARI BAŞKA EŞLERLE DEĞİŞTİRMEN DE SANA HELAL DEĞİLDİR. ALLAH HER ŞEYİ GÖZETLEYİCİDİR.” (Ahzab 52)

Bakın Allah, Resulünü nasıl bu konuda uyarıyor. İslam düşmanlarının söylediği gibi bu ve benzeri ayetleri Resulün kendisi uydurmuş olsaydı, Resul kendisinin bundan sonra evlenmesini yasaklar mıydı? Lütfen ayetleri anlamaya çalışırken, o devrin Araplarının yaşamını hayat görüşlerini iyi düşünelim. Kur’an’ı bir bütün olarak anlamaya çalışalım ki, İslam düşmanlarının iftiralarının etkisinde kalmayalım. Dilerim batıl ve hurafeden uzak, Kur’an gerçekleri ile buluşan ve yalnız Allah’ın ipi Kur’an’a sarılan Allah’ın azınlık halis kulları arasında oluruz.

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.