KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
SİZCE BİZLER, YALNIZ ALLAH’A MI TEVEKKÜL EDİYORUZ?

Bu makalemde sizlerin, üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim çok önemli ayetler var. Lütfen bu ayetler üzerinde Kur’an merkezli düşünelim ki, bizden önce yaşamış ve Allah’ın yolundan sapmış Kitap Ehlinin yanlışlarına bizlerde düşmeyelim. Bakın Allah, doğru yolda giden kullarının, nasıl bir iman üzerinde olduklarını söylüyor.

Ahzab 39: ONLAR, ALLAH'IN GÖNDERDİKLERİNİ TEBLİĞ EDERLER VE O'NDAN KORKARLAR, ALLAH'TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAZLARDI. HESAP GÖRÜCÜ OLARAK DA ALLAH YETER. (Elmalı meali)

Yüce Rabbimiz bizleri, çok önemli bir konuda uyarıyor ikaz edip bakın ne diyor. Benim halis kullarım asla benim koyduğum sınırların dışına çıkamazlar. BU KILLARIM BENİM GÖNDERDİĞİM VAHYE İNANIR VE YALNIZ BENİM İNDİRDİĞİM AYETLERİMİ TEBLİĞ EDERLER BATILA, RİVAYETLERE İNANMAZLAR DİYOR. Devamında ise çok daha önemli bir uyarıda bulunuyor ve diyor ki, iman eden kullarım yalnız benden korkarlar, benim dışımda hiçbir beşerden korkmazlardı diyerek, geçmişte azınlıkta olsa doğru yolu izleyen kullarının özelliklerini Rabbimiz bizlere apaçık, işte böyle bildiriyor. Ayetin sonunda da hesap görecek, yani mükâfatlandırıp cezalandıracak Allah yeter, diyerek son noktayı koyuyor.

Değerli kardeşlerim, sizce Allah’ın örnek verdiği doğru yolunda giden O azınlık halis kullarından, şimdi bizler günümüzde olabildik mi? Elbette hayır, Kitap Ehlinin yaptığı yanlışları bizlerde yaptığımız gibi, sanırım onlardan daha da ileri gittik. Allah’ın Resulünü Allah’ın hüküm ortağı yaptık, yetmedi Allah Resulünün yetki ve sorumluluğunu, çok açık bizlere Kur'an'da bildirip, Resule düşen yalnız tebliğ etmektir dediği halde ne dedik? "HERHALDE ALLAH RESULÜNÜ, POSTACI DİYE GÖNDERMEDİ" diyerek, Resulünün de dinde hükümler koyabileceğine inandık ve böylece Allah’a şirk koştuk. Yetmedi kendimize veliler, gavslar, şeyhler edinip onlara da hiç şüphe duymadan güvendik, sığındık onlarıda vekil edindik, onlardan da korkup çekindik. Hatırlatırım Allah hiç kimseye muhtaç olmayalım diye yemin ederek, Kur’an’ı anlayabilmemiz için kolaylaştırdığını söylüyor. Allah’ın bu konuda uyarı ve ikazlarını hatırlayalım. Sakın Kur’an’ın sınırlarını aşmayın, yalnız Kur’an’ın ipine sarılın, Kur’an’ı açıklamak bizim görevimizdir. Kur’an’ı biz nice örneklerle açıkladık ki, hiç kimseye muhtaç olmayasınız. Sizleri Kur’an’dan sorumlu tutuyorum. Benden başka Veliler edinmeyin, güvenilecek Veliniz yalnız benim dedikçe, sanki Allah’a inat neler söylüyoruz ve nelere inanıyoruz hatırlayalım. 

“YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ. KUR’AN ÖZET BİLGİ VERİR. KUR’AN’I ANLAŞILIR HALE GETİREN, AÇIKLAYAN ALLAH’IN RESULÜNÜN RİVAYET HADİSLERİDİR. HADİSLER KUR’AN AYETİ GİBİDİR. BİRİSİNİ İNKÂR EDERSEN, DİNDEN ÇIKMIŞ OLURSUN. VELİSİ OLMAYANIN VELİSİ ŞEYTANDIR."

Bunlara benzer yüzlerce yanlışımız var ama Kur’an ile aramıza girenler, Kur’an’ı anlamamızı engelleyenler, bizleri işte böyle bataklığa sürüklüyorlar ama farkında bile olamıyoruz. Bizlerin Allah ile bağlantısını kesip, sen Kur'an'dan anlayamazsın diyerek kendilerine yönlendirenler, ne yazık ki günümüzde başarıya ulaşmış görünüyorlar. Lütfen bu tuzağın artık farkına varalım. Eğer bu hataları bizlerde yapıyorsak, lütfen unutmayalım, yalnız Allah’a tevekkül etmiyoruz demektir. Tevekkül kelimesinin anlamı, İMAN EDEN BİR MÜSLÜMANIN KENDİSİNİ YALNIZ ALLAH’A TESLİM ETMESİ, YALNIZ ALLAH’A ONUN VAHYİNE GÜVENMESİ VE YALNIZ ALLAH’I KEFİL BİLMESİDİR. Özellikle bunu hatırlatmak isterim. Hatırlayınız lütfen Allah, ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem dedikçe, bazı arkadaşlarımıza bu ve benzeri ayetleri hatırlatıp, dinde hüküm koyan yalnız Allah’tır dedikçe, nasıl cevaplar alıyoruz onu da hatırlayalım. “SİZ ALLAH’IN RESULÜNÜ, DEVRE DIŞI BIRAKIYORSUNIUZ. SİZ RESUL DÜŞMANISINIZ. ALLAH’IN RESULÜDE KUR’AN KADAR DİNDE HÜKÜM KOYMA YETKİSİ VARDIR.” Demiyorlar mı? İman ettiğini söyleyen hiçbir Müslüman, Allah’ın Resulünü yok sayamaz, devre dışı bırakamaz. Çünkü Allah Resulünü bizlere örnek göstermiş ve örnekliğini Kur’an’da açıklamıştır. Özelliklede Resulünün görev tanımını bizlere yaparak, RESULE DÜŞEN YALNIZ APAÇIK TEBLİĞ ETMEKTİR DİYEDE BELİRTMİŞTİR. Bakın Allah Resulünü nasıl uyarıyor. Bu iki ayet üzerinde, lütfen dikkatle düşünelim.

Tevbe 129: EĞER YÜZ ÇEVİRİRLERSE DE Kİ: “BANA ALLAH YETER. O’NDAN BAŞKA HİÇBİR İLÂH YOKTUR. BEN ANCAK O’NA TEVEKKÜL ETTİM. O, YÜCE ARŞ’IN SAHİBİDİR.” (Diyanet meali)

Nisa 81: (MÜNAFIKLAR) “BAŞÜSTÜNE!” DERLER. YANINDAN AYRILINCA ONLARDAN BİR KISMI, SENİN DEDİĞİNDEN BAŞKASINI GİZLİCE KURAR. ALLAH DA ONLARIN GİZLİCE KURDUKLARINI YAZMAKTADIR. SEN ONLARDAN YÜZ ÇEVİR (ALDIRMA) VE ALLAH’A GÜVEN! [VEKİL] (GÜVEN KAYNAĞI) OLARAK ALLAH YETER. (Mehmet Okuyan)

Değerli dostlarım, Allah aşkına bu iki ayet üzerinde dikkatle düşünelim, inanın düşünmeden yaptığımız hatalarımız, bizleri ebedi hayatta çok zor durumda bırakacak. Bakın Allah bu iki ayette aslında, Resulünün üzerinden bizlere çok önemli bir uyarı yapılıyor . Allah Resulünü uyarıyor ve sana kendi batıl inançlarını anlatıp, kabul ettirmeye çalışanlara deki diyor. “BANA ALLAH YETER.” O örnek insan Hz. Muhammed’e Allah, yani onun vah yettiği Kur’an yetiyor, ama her ne hikmetse bizlere yetmiyor, aklın mantığın ve Kur’an’ın onaylamadığı onca rivayetleri, dinin emri kabul etmekte sakınca görmüyoruz. Mezheplerin öğretisini Kur’an’da göremeyince, demek ki yalnız Kur’an ile İslam yaşanmıyormuş deyip işin içinden çıkıyoruz. Hâlbuki mezheplerin öğretisini Kur’an onaylamıyorsa hiç bahsetmiyorsa, bunlar dinin emri değildir dinin sahibi Allah, bu konuda bir hüküm vermemiş dememiz gerekmez mi?

Devamındaki Nisa 81. Ayette de tıpkı bizlerin yaptığı yanlışa, kitap Ehlinden örnek veriyor Rabbimiz ve diyor ki Resulüne. Sen benim vahyimi tebliğ ettiğinde, bir kısmı kabul etmiş görünüyorlar diyor. Ama senin yanından ayrıldıklarında, atalarından öğrendikleri batıl inancı yaşamaya devam ettikleri uyarısını yapıyor. Allah’ta onları görüyorum, söyledikleri ve yaptıklarının hepsi kayıt altında diyerek, SEN ONLARDAN YÜZ ÇEVİR UZAK DUR diye Resulünü uyarıyor. DEMEK Kİ BİZLERDE AYNISINI YAPMALIYIZ, ALLAH’IN SINIRLARINI AŞARAK DİNİ ANLATANLARDAN UZAK DURMALIYIZ. Peki, bizler bu konuda Allah’ın Resulünü örnek alıyor muyuz? Hiç sanmıyorum, çünkü Allah’ın Resulünü bizler Kur’an’dan tanımadık, rivayetlerden tanıdık. Ayetin sonunda yine bir önceki ayette olduğu gibi Resulünün, YALNIZ ALLAH’A YANİ KUR’AN’A GÜVEN DİYEREK, ÇOK ÖNEMLİ BİR İKAZDA DAHA BULUNUYOR. VEKİL OLARAK YANİ GÜVENİLECEK BİLGİLERİN YALNIZ ALLAH’IN VAHYİ OLDUĞUNU BİLDİRİYOR. ONUN İÇİNDE RABBİMİZ BİZ KULLARININ YALNIZ ALLAH’I VELİ EDİNMEKLE, ALLAH’IN HİMAYESİNE KORUMASINA GİRMEMİZ GEREKTİĞİ UYARISI YAPILIYOR. Sizler özel bir işinizde, güvenmediğiniz bir kişiyi kendinize vekil yapar mısınız? Elbette yapmazsınız AMA BİZLER İMANIMIZI YAŞARKEN, NEDEN AYNI DİKKATİ İTİNAYI GÖSTERMİYORUZDA, ALLAH GÜVENİLECEK VEKİLİNİZ YALNIZ BENİM, YALNIZ KUR’AN’A SARILIN YALNIZ BENİ VEKİL EDİNİN DEDİKÇE, BİZLER KENDİMİZE BEŞERİ VEKİLLER EDİNİP, ONLARIN KİTAPLARINA NE YAZIK Kİ SARILMAKTA SAKINCA GÖRMÜYORUZ. Bakın yine iman eden kullarının, nasıl bir yol izlediği örneklerini veriyor Rabbimiz.

Furkan 73: ONLAR, KENDİLERİNE RABBLERİNİN ÂYETLERİ HATIRLATILDIĞI ZAMAN, ONLARA KÖR VE SAĞIR KESİLMEZLER.  

Ahzab 3: ALLAH’A TEVEKKÜL ET, VEKİL OLARAK ALLAH YETER. 

Müzzemil 9: O, DOĞUNUN DA BATININ DA RABBİDİR. O’NDAN BAŞKA HİÇBİR İLÂH YOKTUR. ÖYLE İSE O’NU VEKİL EDİN/YALNIZ ONA DAYAN, GÜVEN.

Neml 79: ÖYLE İSE ALLAH’A TEVEKKÜL ET. ÇÜNKÜ SEN APAÇIK BİR HAK ÜZERE BULUNUYORSUN. 

Zümer 36: ALLAH KULUNA YETMEZ Mİ HİÇ! SENİ O’NDAN BAŞKALARIYLA KORKUTUYORLAR. ALLAH KİMİ SAPTIRIRSA (SAPKINLIĞINI ONAYLARSA) ARTIK ONA HİÇBİR YOL GÖSTEREN OLAMAZ.

Tegabün 13: ALLAH, KENDİSİNDEN BAŞKA HİÇBİR İLÂH BULUNMAYANDIR. MÜ’MİNLER YALNIZ ALLAH’A TEVEKKÜL ETSİNLER.

Şuara 217: AZÎZ VE RAHÎM OLAN ALLÂH’A TEVEKKÜL ET.

Bizler imanımızı yaşarken, ne yazık ki Allah’ı yani onun kitabını VEKİL edinmiyoruz. Onun içinde bataklığa battıkça batıyoruz. Tekrar aynı örneği özellikle vermek istiyorum. Güvendiğiniz bir kişiyi noterden vekil tayin edersiniz ve o sizin yerinize tüm işleri yapar. Eğer güvenilmeyecek birisini vekil tayin ederseniz, ne olur sizce? BU SORUNUN CEVABINI HUZURU MAHŞERDE, HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ. Allah yalnız beni vekil edinin dediği halde, bizler kendimize beşeri vekiller edindik. Sanırım bu hatamızın sonucunu, yaşadığımız İslam toplumunun acıklı durumu gösteriyor. Allah’ın bunca uyarılarını görmezden gelip, hem kör hem de sağır kesildiysek, ALLAH’A ŞİRK KOŞMA İHTİMALİMİZ ÇOK YÜKSEK DEMEKTİR. Lütfen unutmayalım bu hatayı yapanların, hesap günü yüzleri simsiyah olacak, çünkü Allah'ın Resulü şahit olarak çağrıldığında, kendisinin yalnız Kur'an'ı tebliğ ettiği, asla bunun dışında dine ilave etme yetkisinin olmadığını söylediğinde, sizce bu hataları yapanların pişmanlığını tahmil edebilir misiniz? Bu can bu beden çıkmadan önce, gelin yalnız Allah’ın ipi Kur’an’a sarılalım ve yalnız ALLAH’A GÜVENELİM, TEVEKKÜL EDELİM, YALNIZ ONU VEKİL EDİNELİM.

Kalem 52: OYSAKİ KUR'ÂN, İNSANLAR İÇİN BİR ÖĞÜTTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR.

 Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.