KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
SALAT’I GEREĞİ GİBİ YERİNE GETİRMEYİNCE, ORTAYA ÇIKAN SONUÇTA BÖYLE...

SALAT’I GEREĞİ GİBİ YERİNE GETİRMEYİNCE, ORTAYA ÇIKAN SONUÇTA BÖYLE OLACAKTIR.
 

Bir arkadaşımızın paylaştığı bir yazıdan sizlere alıntı yapmak ve üzerinde birlikte sizleri düşünmeye davet etmek istiyorum. İlk okuduğunuzda belki, çok haklı arkadaşımız diyebilirsiniz ama biraz düşündüğünüzde, hatta çevremizde yaşananlara baktığımızda, bir yerlerde sorun olduğunu fark edeceksiniz. Gelin bu arkadaşımızın paylaştığı sözleri önce yazalım, daha sonra birlikte Kur’an merkezli üzerinde düşünelim. Konu önemli onun için detaylı yazmak zorunda kaldım, lütfen sabırla sonuna kadar okuyunuz.

“MALESEF ÜLKEMİZDE “NAMAZ OLMADANDA MÜSLÜMANLIK OLUR” ZİHNİYETİ ÇOK YAYILMIŞTIR. BU ÇOK YANLIŞ BİR ZİHNİYETTİR. NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR. NAMAZI OLMAYANIN DİNİ YIKILIR. NAMAZ KILMAYAN İMANIN MÜRİVVETİNİ GÖREMEZ. İMAN NAMAZLA MEYVE VERİR. İNANAN BİR KİMSE MÜSLÜMAN OLDUĞUNU NAMAZLA ANLAR. NAMAZ YÜCE YARADAN’LA BULUŞMADIR.”

Yazının en son cümlesinden başlamak istiyorum makaleme. Namaz yüce Yaradan’la buluşmadır diyor. Çok doğru, hatta o kadar doğru ki, salat/namaz Allah ile buluştuğumuz, onu tesbih ederek şanını yücelttiğimiz, dar zamanlarımızda yalnız ondan yardım isteyerek HUZUR BULDUĞUMUZ, YANİ ALLAH İLE SOHBET ETTİĞİMİZ BİR ANIMIZDIR DİYEBİLİRİZ. Allah ile buluşamayanlar, tanışamayanlar onunla sohbet etmeyenler bunu bilemez. Hatırlatmak isterim maun suresinde, Allah yazıklar olsun o salat edenlere diye kızıyor? Peki, neden kızıyor sizce? Demek ki o salat eden yani o namaz kılanlar, Allah katında çok büyük bir yanlış yapıyorlar ki, O salat edenlere/namaz kılanlara Allah sitem ediyor. Ankebut suresi 45. Ayeti lütfen hatırlayınız, bu ayette geçen salat’ın/nama’ın bizlere nasıl bir faydasından bahsediyordu? ÇÜNKÜ SALAT/NAMAZ, İNSANI HAYÂSIZLIKTAN VE KÖTÜLÜKTEN ALIKOR.“ Sizlere soruyorum İslam toplumunda namaz bolca kılınıyor, peki hayâsızlık ve kötülüklerden uzaklaştırdığını bizler gözlemliyor muyuz? Elbette hayır. Adaletsizlik, zina, huzursuzluk, diz boyu. DEMEK Kİ KILINAN O NAMAZ, ALLAH’IN İSTEDİĞİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRİLMİYOR, BİR YERDE BÜYÜK BİR HATA VAR Kİ BİZLERE FAYDASI OLMUYOR DEMEKTİR.

Tam bu esnada bir soru sormak istiyorum. Sevmediğiniz hiç hoşlanmadığınız bir kişi karşınızdan geldiğinde, çok samimi arkadaşınızla olduğu gibi onunla konuşur ve sohbet eder misiniz? Sanırım vereceğiniz cevap, hiç sevmediğim bir arkadaşımsa, yolumu değiştirir, onu görmezden gelirim derseniz hiç şaşırmam. İşte Yüce Rabbimizde, iman ettim Allah’ım senin istediğin bir kul oldum ve huzuruna duruyorum. Yalnız sana kulluk ediyorum, yalnız senden yardım diliyorum sözlerini hayatınıza geçirmediyseniz, YANİ ALLAH’IN EMRETTİĞİ GİBİ YAŞAMADIYSANIZ, Allah’ın hükümleri ile değil, mezheplerin rivayet beşeri hükümlerini din diye yaşıyorsanız, YANİ HAKKA BATIL KARIŞTIRMIŞSANIZ, İSTEDİĞİNİZ KADAR BOLCA NAMAZ KILIN. ALLAH BÖYLE KULUNU HUZURUNA KABUL ETMEYECEK, GÖRMEZDEN GELECEK, DUALARINADA KARŞILIK VERMEYECEKTİR.

Arkadaşımız, bir insanın Müslüman olduğunu namaz kılmasıyla anlarız demiş. İşte onun için bizler namaz kılan sahtekârlar, namaz kılan adaletsizler, gösteriş için insanlara yardım eden Müslümanlar olduk. Onları gören bazıları da dinden soğuyor, gerçek İslam bu zannediyorlar. Allah boşuna, sakın sizi Allah ile aldatmasınlar diye uyarmıyor. Bizler insanları dış görünüşüne göre değil, yaşantısına hareketlerine bakarak değerlendirmeliyiz. Ayrıca kimin en doğru yolda gittiğini de bizler bilemeyiz, yalnız Allah bilir. Yakın zamanda dindar olduğu söylenen, ÜLKESİNE İHANET EDEN FETHULLAH denen cemaat liderinin, kendisine güvenenleri nasıl Allah ile aldatıp, ÜLKESİNE ONLARIDA İHANET ETTİRDİĞİNE HEPİMİZ ŞAHİT OLDUKÖnce bizler, MÜSLÜMAN kelimesinin ne anlama geldiğini doğru anlayıp hayatımıza geçirmeliyiz ki, SALATIN/NAMAZIN ALLAH’TAN KARŞILIĞINI GÖREN, ALLAH’IN HUZURUNA NAMAZDA KABUL ETTİĞİ KULLARINDAN OLABİLELİM. Tekrar hatırlatmak isterim, namazımızın her rekâtında Allah’a şu sözü veriyoruz. “YALNIZ SANA KULLUK EDERİZ, YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ.” Namaz bitiyor, sanki Allah’a söz vermemiş gibi, ŞEFAAT YA RESULALLAH diyerek, yardımı şefaati Allah’ın Resulünden istemiyor muyuz? SİZCE BU İKİYÜZLÜLÜK DEĞİL Mİ? Bu kıldığımız namaza, nasıl olurda dinin direği deriz ve Allah’tan karşılığını bekleriz? Zaten Allah karşılıkta vermiyor.

Bizler Müslüman olduk, iman ettik diyoruz. Peki, kime neye iman ettik? Allah’ın emrettiği gibi sizleri Kur’an’dan sorumlu tutuyorum, Kur’an’ın ipine sarılın emrini yerine getirip, Müslüman olup buna iman ettik mi? Yoksa yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyerek, akla gelmeyecek kaynakları, Allah’ın dinine ilave ederek iman edip Müslüman mı olduk? Eğer Allah’ın sorumlu tutacağına hükmettiği Kur’an hükümlerine göre yaşamıyor da, yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz diyerek batıl, rivayet ve sanı bilgilerle Allah’ın huzuruna duruyorsak, O SALAT/NAMAZ asla meyvesini vermez, Allah’ta bu namazı kabul etmez. Çünkü namazın güzel meyve vermesi için, O İMAN AĞACI, ALLAH’IN NURU KUR’AN İLE SULANMALIDIR. Eğer başka kaynaktan su veriliyorsa, O AĞACIN MEYVESİ İNSANI UYUŞTURUR, ZEHİRLER. AMA BU ZEHİR YAVAŞ YAVAŞ KANIMIZA GİRDİĞİ İÇİN, ÇEVREMİZDEKİ UMUTSUZLUĞUN, ADALETSİZLİĞİN ACI VE KEDERİN FARKINDA BİLE OLAMAYIZ.

Namaz kılmayan, imanının mürüvvetini göremez demiş arkadaşımız. Kısmen doğru ama bir şartla. Bizler namazdan önce yapmamız gerekenleri yapmadığımız için, NAMAZ KILDIĞIMIZ HALDE NAMAZIN MÜRÜVVETİNİ DE GÖREMİYORUZ. Çünkü Allah’a karşı yaptığımız dualarımız karşılık bulmuyor. Müslüman ülkelere bakarsanız, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bolca namaz kılınıyor ama meyvesi zehirli ki fayda etmiyor. ÇÜNKÜ ALLAH BİRÇOĞUNU HUZURUNA KABUL ETMİYOR, MUHATAP ALMIYOR. KENDİSİNE ŞİRK KOŞANI, ALLAH MUHATAP ALIR MI?  Peki neden? Çünkü İmanımızın ağacını, yanlış kaynaktan suluyoruz da ondan. Kur’an insanları doğru yola yönlendirmek için indirilmiştir ve yalnız kişiye hitap eder. Yani her Müslüman imanını bizzat kendisi Kur’an’dan öğrenmek ve yaşamakla sorumludur. ONUN İÇİN ALLAH, SİZLERİ KUR’AN’DAN HESABA ÇEKECEĞİM DİYOR.

Arkadaşımız namazı olmayanın, DİNİ YIKILIR demiş. Namaza başlamadan önce dinin yani Kur’an’ın hükümlerini yerine getirmediysek, araya batıl sanı kaynakları da koyduysak, ALLAH’IN DİNİ ZATEN OLUŞMADIĞINDAN, YIKILACAK BİR DİNDEN BAHSETMEK NE KADAR DOĞRU OLUR. Değerli dostlarım, dinin sahibi Allah benim ve BEN HÜKMÜME HİÇ KİMSEYİ ORTAK ETMEM DİYOR. Bu hükmü dikkate almayıp, Kur’an’ın hiç bahsetmediği konuları dinin emri diyorsak, ALLAH'IN DİNİNE ORTAKLAR YARATIYORSAK, o dini zaten kurulmadan ellerimizle bizler yıkmışız demektir. NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR SÖZÜ BENCEDE ÇOK DOĞRU. ÇÜNKÜ DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİĞİM GİBİ, SALAT/NAMAZ ALLAH İLE BİR OLDUĞUMUZ, ONUNLA SOHBET ETTİĞİMİZ, DERDİMİZİ AÇIP YALNIZ ONDAN YARDIM İSTEDİĞİMİZ, RAHATLAYIP HUZUR BULDUĞUMUZ, ÇOK ÖZEL BİR ANIMIZDIR. Ama bizler namaz dinin direğidir deyip, daha önceden bir uğraş verip dersimizi çalışıp, Allah ne diyor diye merak edip, onun vahyini mesajını okumadıysak, YANİ İMANIMIZIN BİNASINI İNŞA EDİP, ÇATISINI KUR’AN İLE SAĞLAMLAŞTIRIP OLUŞTURMADIYSAK, BU DURUMDA OLUŞMAYAN BİR İMAN DİREĞİNDEN, ZATEN SÖZ EDİLEMEZ? Bizler imanımızı inşa ederken, asla kullanılmaması gereken malzemeleri kullandıysak, en küçük depremde o imandan eser kalmaz yıkılır.

Salatın/namazın ve insanların birbirine destek olmadığı Müslümanlık olmaz sözü çok doğru. Çünkü Salat’ın bir anlamı da, insanların birbirine destek olmasıdır. Ama koşullarını yerine getirmek şartıyla. İslam toplumları el birliğiyle İsrail zulmüne karşı, Filistin’e destek olabiliyorlar mı? Ne yazık ki hepsi sözde kalıyor seyrediyor. Günümüzde yaşanan İslam toplumları birbirine her konuda destek mi oluyor, YOKSA KÖSTEK Mİ? Ne dersiniz? BİZLER SALATI YALNIZ NAMAZA İNDİRGEDİK VE İÇİNİ BOŞALTTIK. Salat yalnız namaz değildir. Allah’tan başkasına dua etmemek, yalnız Allah’tan yardım dilemek ve Müslümanların birbirine destek olmasıdır. Bu acı gerçek bile, yaşadığımız İslam’ın nasıl TEMELSİZ, DAYANAKSIZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR. İster bina yapın, isterseniz herhangi bir makine yapın, her şeyi sırasıyla yapmazsanız, birisi eksik kalırsa, hatalı malzeme kullanılırsa o bina yıkılır, o makine çalışmaz arıza yapar. Bizler Müslüman olmadan, iman ettim demeden hatta namaza başlamadan önce, Allah’ın bizlerden nasıl bir kul olmamızı istiyor onu Kur’an’dan doğru anlayıp, hayatımıza geçirmemiz gerekir. Ondan sonra zaten Allah, seni huzuruna salata/namaza kendisi çağıracaktır, lütfen bunu unutmayalım.  Bu konuyu çok daha iyi anlayabilmemiz için, size yine Kur’an’dan bir örnek vermek istiyorum. Allah birçok ayetinde RESULÜMDE SİZLER İÇİN GÜZEL ÖRNEKLER VARDIR DER.

Hiç araştırdınız mı, Allah Hz. Muhammed’i Resul/Elçi seçmeden önce, toplumda nasıl tanınan bir insandı? Bunu özellikle Kur’an’dan araştırdınız mı? Lütfen bu yazdıklarımın üzerinde çok ama çok dikkatle düşünmenizi rica ediyorum. Allah’ın Resulünün ÜMMİ olduğunu söyler Kur’an. Yani ÜMMİ kelimesi anlatıldığı gibi okuma yazma bilmeyen anlamında değil, KİTAP EHLİNE TABİ OLMAYAN ANLAMINDADIR. Hatta bu konuyu daha iyi anlayabilmemiz için Allah, Resulünün daha önceki inancı hakkında, bakın bizlere nasıl bilgi veriyor. Lütfen bunu cesaretle anlamaya çalışalım ki örnek alabilelim. SEN DAHA ÖNCE KİTAP NEDİR, İMAN NEDİR BİLMEZDİN. Şura 52Seni doğru yola biz ilettik diyerek, Allah’ın öncelikli kulundan istedikleri başka şeylerin olduğu örneğini veriyor.

Peki, Hz. Muhammed’in nasıl özellikleri vardı da, Allah onu Resul olarak seçti. Madem Kitap Ehline tabi değildi, demek ki daha önce namaz kılmıyor, oruç tutmuyor, Hacca da gitmemiş olmalı. Hatta Kitap Ehlinin, Hz. Muhammed’i önceleri kabul etmek istememelerinin nedeni, ALLAH RESUL GÖNDERECEK OLSA ÜMMİLERİN ARASINDAN DEĞİL, BİZ KİTAP EHLİNİN ARASINDAN GÖNDERİRDİ diyorlardı. Çünkü Kitap Ehli Allah’ın emrettiği ibadetleri kısmen de olsa yerine getiriyorlardı o zamanlar. Hatırlatırım ama şirk koşarak. Hz. Muhammed O örnek insanı Allah neden örnek gösteriyor, neden Elçisi olarak seçmiş şimdide onu Kur’an’dan anlamaya çalışalım.

ALLAH ÖZELLİKLE KİTAP EHLİ ARASINDAN DEĞİL, ÜMMİLERİN ARASINDAN BİR RESUL GÖNDEREREK, BİZLERE ŞUNU ANLATIYOR. HURAFELERE, BATILA İMAN EDEREK BANA ŞİRK KOŞARAK MÜSLÜMAN OLMANIN, HATTA NAMAZ KILMANIN BENİM İÇİN HİÇ BİR ÖNEMİ YOKTUR. BENİM İNDİRDİĞİM KİTAPLARA İMAN ETTİĞİNİ SÖYLEDİĞİ HALDE, İNDİRDİĞİM KİTABIN SINIRLARINI AŞAN VE BATILA SAPAN AMA BOLCA NAMAZ KILAN, ORUÇ TUTAN, HACCA GİDEN BİR İNSAN OLMAKTANSA, BENİM KİTABIMDAN HABERSİZ AMA GERÇEKLERİN ARAYIŞINDA OLAN DOĞRU, DÜRÜST, YARDIM SEVER, ADALETLİ, GÜVENİLİR, BARIŞSEVER OLAN, ÇEVRESİNDE SAYGIN ÖRNEK BİR İNSAN OLMAK, BİRİNCİ ÖNCELİĞİMDİR DİYOR BİZLERE. ALLAH’IN RESULÜ SİZLER İÇİN GÜZEL BİR ÖRNEKTİR DİYE, BOŞUNA DEMİYOR RABBİMİZ. Ne yazık ki Allah’ın Resulünün bu örnekliği, Müslüman toplumundan gizleniyor.

Bizler iman ettiğimiz kitabı bile, bir kez anladığımız dilden okumadan, birilerinin anlatımıyla iman ettik diyorsak, o imanın kalbimize yerleşmesi, dimdik ayakta durması, güzel bir meyve vermesi, bizlere doğru yolu göstermesi, asla mümkün olmayacaktır.

(Lokman Hekime: “BİLGELİĞİNİ KİMLERDEN ALDIN?” diye sorduklarında: KÖRLERDEN, CEVABINI VERMİŞ. ÇÜNKÜ ONLAR, YOKLAMADAN ADIM ATMAZLAR.) 

Dilerim Allah’ın Resulünü örnek alan batıldan, sanıdan ve rivayetlerden uzak bir iman yaşayarak Müslümanlardan olan, SALATI/NAMAZI GEREKTİĞİ ÖLÇÜLERDE, ALLAH’IN KUR’AN’DA EMRETTİĞİ GİBİ HAYATINA GEÇİREN, ALLAH’IN AZINLIK HALİS KULLARINDAN OLURUZ. İŞTE O ZAMAN BAKIN O KILDIĞIMIZ NAMAZ, BİZLERİN DİNİNİN NASIL SARSILMAZ, YIKILMAZ DİREĞİ OLUR GÖRECEKSİNİZ.

Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.