KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
İMANIMIZI, İNANCIMIZI KABİMİZE YERLEŞTİREMEMENİN ACISINI ÇEKİYORUZ.

Bu makalemde sizleri, bir konu üzerinde özellikle düşünmeye davet etmek istiyorum. Televizyonlarda basında öyle haberler dinliyoruz ki, sizlerde izleyince bunu Allah’a iman eden, Allah'tan korkan bir insanın, yapması mümkün değil diyorsunuz eminim. Çok daha ilginci biraz araştırdığınızda, bu kişinin dış görünüşünde dindar hatta namazını aksatmayan, hacca da gitmiş, orucunu eksiksiz tutmuş bir insan olduğunu görünce, şaşkınlığınız bir kat daha artıyor. Peki, Allah korkusu olan bir insan, küçük bir çocuğu her ne olursa olsun öldürür, ya da ırzına geçer mi? Buna benzer haberleri hep duyuyoruz. Allah korkusu olmayan, yoldan sapmış bir insandan her şey beklenir. ÇÜNKÜ YALNIZ İMAN ETTİM DEMEK, İNSANI DOĞRU YOLA İLETMEZ. İMANIN ÖZÜNÜ, EMİRLERİNİ HAYATINA GEÇİRDİĞİNDE, ANCAK DOĞRU YOLU BULURSUN. Dilinden Allah’ı ve Resulünü düşünmeyen bir insan, o sapkın insanların yaptığı zinayı, katliamı yapıyorsa, bir yerlerde çok büyük yanlış var demektir. Gelin bu konu üzerinde, Kur'an ışığında birlikte düşünelim. Allah iman ettiğini söyleyen bedevi, göçebe Araplardan, Kur’an’da bir örnek veriyor önce ona bakalım.

Hucurat 14: GÖÇEBE ARAPLAR “İMAN ETTİK!” DEDİLER. DE Kİ: “SİZ (HENÜZ) İMAN ETMEDİNİZ AMA ‘TESLİM OLDUK!’ DEYİN! (ÇÜNKÜ) İMAN HENÜZ KALPLERİNİZE YERLEŞMEDİ. ALLAH’A VE ELÇİSİNE İTAAT EDERSENİZ (ALLAH) İŞLERİNİZDEN HİÇBİR ŞEYİ EKSİLTMEZ.” ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH ÇOK BAĞIŞLAYANDIR, ÇOK MERHAMETLİDİR. (Mehmet Okuyan)

Allah göçebe Arapların yaptığı yanlışlara örnek veriyor. Onlar iman ettik derler, ama İMANLARI HENÜZ KALPLERİNE YERLEŞMEDİ diyor. Demek ki iman ettim diyerek, ibadetlerimizide gösterişe dönüştürdüysek, O iman kalbize yerleşmemiş demektir. Yine Arapların kız çocuklarını diri diri toprağa gömdükleri konusunda Allah örnek verirken Tekvir suresinde, bu yaptıklarının hesabı onlara sorulacaktır diyor. BUNU TEBLİĞ ALAN BİR MÜSLÜMAN, KÜÇÜCÜK ÇOCUĞU ÖLDÜREBİLİR Mİ? Kur'an ile yetinmeyip rivayetlerle dinini yaşan, elbette hiç korkmadan herşeyi yapar. Çünkü kendisinin, ben iman ettim dediği için cehennem azabından, Allah'ın Resulünün şefaati ile kurtulacağına inanıyor. Rabbimiz sizin imanınız sözde kalmış, iman eden kulum bana verdiği sözünü tutar ve benim hükümlerime eksiksiz TESLİM OLUR diye açıklama yapıyor. Bizler yalnız Allah’ın vahyi Kur’an’a mı teslim oluyoruz? Sanırım sorun burada. Gerçek iman eden bir Müslüman, Elçisinin tebliğ ettiği Kur’an’a itaat eder yalnız ona teslim olur ve hayatına geçirirse, İŞTE O ZAMAN İMAN KALPLERİNE YERLEŞMİŞ DEMEKTİR. Gerçekten de bizlerin imanı, ne yazık ki kalplerimize daha yerleşemedi. Çünkü imanımız sözde kaldı, özüne inemedik. ALLAH’IN VAHYİNİ YETERSİZ GÖREREK, İKİNCİ PLANA ATTIK. Rivayetleri, sanı bilgileri din edindik, bu bilgilerle Kur’an’ı ancak anlayabileceğimize inandık. ÖYLE OLUNCADA İMANIMIZ BOŞLUKTA KALDI, KALBİMİZE YERLEŞEMEDİ. Kur’an bedevi Arapların yaptığı, bir başka yanlıştan örnek veriyor. Onu da hatırlayalım.

Tevbe 101: ÇEVRENİZDEKİ BEDEVÎLERDEN BİRTAKIM MÜNAFIKLAR VARDIR. MEDİNE HALKINDAN DA MÜNAFIKLIKTA DİRENENLER VAR Kİ, SEN ONLARI BİLMEZSİN. BİZ ONLARI BİLİRİZ. ONLARA İKİ DEFA AZAP EDECEĞİZ. SONRA DA BÜYÜK BİR AZABA İTİLECEKLERDİR. (Diyanet meali)

Ayette iman ettiğini söyleyen, yine göçebe Arapların yaptığı, çok büyük hataya örnek veriyor. Bakın onlar iman ettiklerini söyledikleri halde, ayette onlara MÜNAFIK diyor. Yani Allah’ın yolundan, vahyinde sapmış dinde bölünmüş, toplumun inançlarında KARGAŞA yaratanlar olduğunu söylüyor. Münafık, iman ettiğini söylediği halde, imanın gereklerini yani Kur’an’ın şeriatını yaşamayıp, atalarının inançları şeriatı ile İslam’ı yaşamaya çalışanları için, Allah bunlara münafık diyor. Allah’ta Resulünü uyarıyor. Onlar iman ettik diyorlar ama onlara inanma diyor. BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ. ALLAH’IN RESULÜ BİLE, GERÇEK İMAN EDENİ AYIRAMAYABİLİYORMUŞ. GÜNÜMÜZDE BİZLER, RESULÜN BİLE AYIRAMADIĞINI AYIRIYORMUŞ GİBİ, BAZI KİŞİLERİ VELİ, ÂLİM, ALLAH DOSTU İLAN EDİP, ONLARIN SÖZLERİYLE İMANIMIZI YAŞADIĞIMIZDAN, ALDATILDIĞIMIZI ÇOK GEÇ FARK EDİYORUZ. Allah Resulüne, Onların Nasıl Sapkın Bir İnanç Üzerinde Olduklarını biz biliriz, sen bilemezsin diyor. Demek ki iman ettim demekle iş bitmiyormuş. Namazı eksiksiz kılsan da, oruç tutup Hacca da gitsen, Allah’ın koyduğu sınırların dışına çıkıyor, Onun istediği bir kul olamıyorsak, İman kalplerimize yerleşemediği İçin, boşa çaba harcıyoruz demekmiş. Rabbimiz bu münafıklara, sözünü yerine getirmedikleri için İKİ DEFA AZAP EDECEĞİM DİYOR.

Basında yaklaşık 20 gündür konuşulan bir haber var. Sekiz yaşındaki küçük bir kız öldürülüyor ve çuvala konup, nehrin kenarına gömüyorlar. Bu köyde herkes Müslüman ve dindar insanlar. Basından öğrendiğimiz kadarıyla, bir kişi itiraf etmiş bana bu çuvalı verdiler gömmemi istediler, sanırım para karşılığı. Ondan sonra eve gidip, namaz kıldım diye, bir televizyonda haber çıktı. İnanın içim sızladı, bu sözler eğer doğruysa. Hangi dinden olursa olsun, içinde Allah korkusu olan bir insan, HUNHARCA ÖLDÜRÜLEN O GÜNAHSIZ KÜÇÜK ÇOCUĞU ÖLDÜRENLERİN CESEDİNİ, GİZLEMEK İÇİN ONLARA YARDIM EDER Mİ? Etmez diyeceksiniz. Bu kişide zere kadar Allah korkusu olsaydı bu zulmü, katliamı gizleyip daha sonrada ALLAH’IN HUZURUNA NAMAZA DURABİLİR MİYDİ? Elbette duramazdı. Buna benzer olayları dindar olduğu söylenen kişilerin, birçok olayını televizyonlarda duyarız ve üzülürüz. Çünkü yalnız kendileri değil, İslam dinini de kötü göstermiş oluyorlar. Sorun İslam’da değil, insanların uslanmaz azgın nefislerinde. Önce onu Allah'ın vahyi Kur'an ile terbiye etmeden, Allah’ın dinini asla doğru yaşayamayız. BİR MÜSLÜMAN, İMAN ETTİM DEMEKLE, İMAN ETMİŞ OLMAZ. İMANINI ÖZELLİKLE BATILDAN VE HURAFEDEN UZAK, YALNIZ ALLAH’IN KİTABI İLE ÖNCE YAŞAYACAK, DAHA SONRADA O İMANI KALBİNE YERLEŞTİRECEK. Bu konu ile ilgili bir ayet daha hatırlatmak istiyorum.

Ankebut 45: (Ey Muhammed!) KİTAPTAN SANA VAHYOLUNANI OKU, NAMAZI DA DOSDOĞRU KIL. ÇÜNKÜ NAMAZ, İNSANI HAYÂSIZLIKTAN VE KÖTÜLÜKTEN ALIKOR. ALLAH’I ANMAK (OLAN NAMAZ) ELBETTE EN BÜYÜK İBADETTİR. ALLAH, YAPTIKLARINIZI BİLİYOR. (Diyanet meali)

Ayette namaz diye çevrilen kelime SALAT tır. Ne yazık ki her gördüğümüz salatı namaz diye çevirirsek, namaz kılan sahtekârlar, adaletsizler zinayı umursamadan yapan namaz kılanlardan oluruz.  Allah bizlerden ilk önce namaz kılmamızı, oruç tutmamızı istemiyor. Önce istediğim gibi bir insan ol diyor. Allah Asr suresinde bizleri uyardığı gibi, iman ettim diyen kulum öncelikle, SALİH AMELLER İŞLEYECEK. Yani topluma faydalı insan olacak, yardım sever, adaletli hoş görülü bir insan olacak. İkinci çok önemli konu, bir Müslüman din kardeşine HAK OLANI YANİ BATIL VE HURAFEDEN UZAK, ALLAH KATINDAN GELEN KUR’AN’I TAVSİYE EDECEK. Yine iman eden bir Müslüman, öncelikle din kardeşini batıla, hurafeye inanması için baskı yapanlara karşı, SABRI TAVSİYE EDECEK, ÇÜNKÜ HAK YOLUNDAN GİDENLER AZINLIK, BATILI ATALARIN DİNİNİ YAŞAYANLAR ÇOĞUNLUKTA ONDAN. Daha sonrada elbette Allah’a karşı kulluk görevimizi, Kur’an’ın sınırlarını aşmadan yerine getirecektir.

Ancak bu gerçekleri yerine getiren bir Müslüman’ın İMANI KALBİNE YERLEŞEBİLİR. Böyle bir Müslümanın kıldığı namaz, Allah’a karşı yaptığı dua ve din kardeşlerini karşı verdiği destek, onun imanını güçlendirdiği için O NAMAZ, DUA YAPTIĞI YARDIM VE DESTEK O İNSANI HAYÂSIZLIKTAN, FUHUŞTAN, TÜM KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYAR. Allah’ın istediği vasıfları taşımayan bir Müslümanın imanı kalbine yerleşmediyse, İSTEDİĞİ KADAR NAMAZ KILSIN, ALLAH’A DUA ETSİN O KİŞİYİ NAMAZ NE KÖTÜLÜKLERDEN ALI KOYAR, NEDE HAYÂSIZLIKTAN ALIKOYAR. ÇÜNKÜ ALLAH BÖYLE KULLARINI HUZURANA ASLA KABUL ETMEZ.  

Dilerim Kur’an gerçekleri ile yüzleşerek, imanı kalplerine yerleşen, Allah’ın biz kullarından özellikle istediği vasıfları hayatımıza geçiren, Allah’ın azınlık halis kullarından oluruz.

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: GENEL İSLAMİ YAZILAR.