KUR'AN A DAVET

 

 

 

AMACIMIZ HURAFEDEN, BATILDAN ARINMIŞ BİR İSLAM YAŞAMAKTIR. ONUN İÇİNDE REHBERİMİZ,  ALLAH IN KORUMASI ALTINDA Kİ, YALNIZ KUR'AN DIR.

YAZILARIMIN OLDUĞU DİĞER SİTELERİM.

 

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Takvim

 
Gerekli Linkler

 
Enfal Suresi 65-66. Ayetler. Allah Gayret Çaba Göstermeyip, Zaaf......


ENFAL SURESİ 65-66. AYETLER. ALLAH GAYRET ÇABA GÖSTERMEYİP, ZAAF TA BULUNAN HİÇ BİR KULUNA YARDIM ETMEZ.

Biz Müslümanlar Kur’an ile buluşamamanın, çok ağır cezasını çekiyoruz. İslam toplumunun içler acısı halini gördükçe, bu gidişle çok daha fazla acılar çekmemiz kaçınılmaz olacak. Çünkü özellikle Yahudi fitnesi içimize girmiş ve bizleri öyle batıl inançlarla avutmuşlar ki, bu gidişle İslam toplumunun bir araya gelip birbirine destek olası ve dayanışma içinde olmaları asla mümkün olmayacak gibi görünüyor. Bir avuç Yahudi, bakın dünyanın gözleri önünde nasıl Müslümanlara zulüm ve soy kırım yapıyor, hiç kimsenin sesi bile çıkmıyor. Müslüman ülkelerin liderleri bile bu konuda bir araya gelemedikleri gibi, çok cılız işe yaramaz sonucu olmayan açıklamalarla zaman geçiriliyor.

ÇÜNKÜ BİZ MÜSLÜMANLARA BEKLE, SABRET SİZE ALLAH MEHDİ, MESİH KURTARICI GÖNDERECEK ZİHNİYETİNİ, DÜŞÜNCESİNİ AŞILADILARDA ONDAN. Bu batıl inanç İslam toplumunun elini ayağını bağlamış, hiçbir çaba göstermeden mücadele etmeden, Allah’tan yardım beklemelerine neden olmuştur. İslam toplumu bunun için eziliyor ve bir araya gelemiyor. Bu zinciri kırmadığımız, gerçeklerle buluşmadığımız sürece, bu zulümden İslam toplumları asla kurtulamayacaktır. Allah bizlere akıl ve güç vermiş peki neden? Gerektiğinde imtihanımız gereği onu kullanalım diye. Onu kullanmıyorsak, Allah’ta yardım etmiyor. Ne yazık ki biz Müslümanların elinden, AKLI DÜŞÜNMEYİ ALMIŞLAR Kİ, GÜCÜMÜZÜ KULANAMAYALIM. Başarılıda olmuşlar. Ne demek istediğimi doğru anlayabilmeniz için, sizlere Kur’an’dan bir örnek vermek istiyorum. Allah Müslümanlara karşı savaş açanlara, ordu toplaması için uyarıyor ve hatta onlara imanlarını daha da güçlendirecek moral, gayret vererek bakın nasıl teşvik ediyor.

“EY NEBİ! MÜMİNLERİ SAVAŞA TEŞVİK ET! EĞER SİZDEN SABIRLI YİRMİ KİŞİ BULUNURSA, İKİ YÜZ KÂFİRE GALİP GELİRLER. EĞER SİZDEN YÜZ KİŞİ OLURSA, KÂFİR OLANLARDAN BİN KİŞİYE GALİP GELİRLER. ÇÜNKÜ ONLAR ANLAMAYAN BİR TOPLULUKTUR.” (Enfal 65)

Allah’ın iman eden kullarına karşı, onları nasıl teşvik edip moral verdiğini, doğru anlamaya çalışalım. Allah sizden sabırlı, özverili, imanları güçlü 20 kişi, düşmandan 200 kişiye bedeldir. Sizden yüz kişi onlardan bin kişiye bedeldir, onlardan sakın korkmayın diyerek moral veriyor. YANİ ÖNCE SİZİN ÇABALARINIZI GÜCÜNÜZÜ, İMANINIZIN GAYRETİNİ GÖREYİM, DAHA SONRADA BENİM YARDIMIMLA GALİP GELECEKSİN DİYOR ALLAH. Çünkü onların imanları kalplerine yerleşmemiş batıl ve hurafeyi din diye yaşıyorlar. Onlarda iman gücü yoktur diyor. O devirde siz olsanız, bu ayet indirildiğinde nasıl düşünür dünüz? Allah nasıl olsa bizim yanımızda, fazla çaba göstermeye gerek yok, nasıl olsa onları yeneriz der miydiniz? Bu ayetin devamına birlikte bakalım. Allah’ın Nebisine kolaylık sağlamak güç ve moral vermek için indirdiği bu ayetin sonunda, acaba Hz. Muhammed’in yanında birlikte savaşanları, bu ayet nasıl etkilemiş onlara moral verip savaşı kazanmışlar mı ona bakalım.

“ŞİMDİ İSE, ALLAH YÜKÜNÜZÜ HAFİFLETTİ VE SİZDE MUHAKKAK BİR ZAAF OLDUĞUNU BİLDİ. EĞER İÇİNİZDE SABIRLI YÜZ KİŞİ OLURSA İKİ YÜZ KİŞİYE GALİP GELİRLER. EĞER İÇİNİZDE (SABIRLI) BİN KİŞİ OLURSA, ALLAH’IN İZNİYLE İKİ BİN KİŞİYE GALİP GELİRLER. ALLAH, SABREDENLERLE BERABERDİR.” (Enfal 66)

Ayetin ilk cümlesi üzerinde lütfen dikkatle düşünelim. Allah yükünüzü hafifletti diyor. Ne anlama geliyor? Ayetin devamında, çünkü SİZDE BİR ZAAF, GAYRETSİZLİK olduğunu gördü diyor. Yani sizler, benim vereceğim yardımı HAK ETMEDİNİZ, ONUN İÇİNDE BEN SİZLERE YARDIM ETMEDİM, BUNDAN SONRA SİZLERE DESTEĞİMİ AZALTTIM FİYOR. Tabi bu savaşı Müslümanlar kaybediyorlar. Tarihçiler bu savaşın, UHUD savaşı olduğunu söylüyorlar. Buradan şunu çok açık anlıyoruz. Allah gayret, çaba göstermeden her hangi bir konuda asla yardım etmiyor ve diyor ki, önce siz benim desteğime layık bir kul olduğunuzu gösterin. Bunu gördüğüm de desteğimi veririm diyor. ÇÜNKÜ ALLAH BU DÜNYADA BİZLERİ İMTİHAN ETTİĞİN SÖYLÜYOR. İmtihanın özünde çaba ve gayret vardır. Bunlar yoksa, imtihanda başarıda olmaz. NE YAZIK Kİ BU DÜNYADAKİ İMTİHANIMIZDA BAŞARILI OLAMIYORUZ. TABİ DUALARIMIZA DA ALLAH, KARŞILIK VERMİYOR.

Hatırlatırım ordunun başında, onun güven Elçisi Hz. Muhammed var. Böyle olduğu halde Allah, istediği gayreti, çabayı görmediği için onlara yardım etmiyor ve onlara karşı bundan sonra yardımını desteğini azaltarak bakın ne diyor. Sizden sabırlı yüz kişi, onlardan iki yüz kişiye galip gelirsiniz diyerek desteğini azaltıyor. Peki neden? ÇÜNKÜ ALLAH BİZLERDEN İMAN ETTİM DEMEYİP YAN GELİP YAPMAMIZI, HİÇ BİR ÇABA GÖSTERMEDEN ALLAH’TAN YARDIM İSTEMEMİZİ DEĞİL, HAZIRLIKLI OLMAMIZI ÇABA GÖSTERMEMİZİ VE GEREKTİĞİNDE DÜŞMANLA GEREKTİĞİ GİBİ BİZZAT MÜCADELE ETMEMİZİ İSTİYOR. BUNU YAPMADIĞIMIZDA DA, ASLA YARDIM ETMEYECEĞİNİ, BİZZAT RESULÜNÜN KOMUTASINDAKİ SAVAŞ ÖRNEĞİNİ VERİYOR. Buradan da anlıyoruz ki Allah, ilk çabayı gayreti bizden bekliyor, daha sonrada dualarımıza karşılık verebileceği örneğini veriyor. Anlayana, anlamak isteyene çok önemli bir ayet.

Peki, bizler Kur’an’dan bu gerçekleri görebildik mi? Asla göremedik, daha doğrusu görmeyelim diye Kur’an ile aramıza girdiler. Başarılı oldukları içinde çok rahatlar. İstedikleri gibi zulmü yapabiliyorlar. Çünkü bunlar Allah'ın lanetlediği, atalarının yolundan gidiyorlar. Bizlerin düşmana karşı hazır olmamızı istemeyenler, içimize fitne fesat sokarak inancımızla işte böyle oynadılar, batılı hurafeyi din diye önümüze getirdiler. Daha da kötüsü bizler, düşmana karşı çaba gösterip hazırlık yapmak yerine, birilerini bekleyip bizleri kurtaracağına inandırıldık. BU BATIL İNANÇLARI İÇİMİZE SOKANLAR, KİMLERDİ BİLİYOR MUSUNUZ? BUGÜN KÜÇÜK BİR AZINLIK OLDUKLARI HALDE, NEREDEYSE TÜM İSLAM TOPLUMUNA KAFA TUTAN, ZULÜM VE SOY KIRIM YAPAN, YAHUDİLERİN KURDUĞU İSRAİL. Tabi tüm Yahudilere aynı şeyi söyleyemeyiz. Onların içinde de çok değerli insanlar elbette var, bu örneği Kur’an veriyor. Onu da özellikle belirtmek isterim.

İslam toplumu, bu gerçekleri fark edebilir mi bilemiyorum ama bizlere düşen, din kardeşlerimizi batıldan ve hurafeden uzak Kur’an’a davet etmek olmalıdır. Bugün İsrail Müslümanlara zulmediyor, bizler ise her Cuma günü namazda İsrail’e lanet okumakla, Allah’ın İsrail’i perişan etmesi için dua ediyoruz. Yalnız dua ile olmaz. Örneğini verdiğim ayetleri lütfen göz ardı etmeyelim. Rabbimiz bu ayetleri bizlere, ders alalım diye indirmiş. ALLAH ÖNCELİKLE BİZLERDEN AKLIMIZI KULLANMAMIZI VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERMEMİZİ, BİRLİKTE BÖLÜNMEDEN TEK TUMRUK OLARAK, BU ZALİMLERLE MÜCADELE ETMEMİZİ STİYOR. Bu gerçekleri hala göremiyor ve yalnız Allah’a dua ile vakit kaybediyorsak, bir gün O zalimler bizimde kapımıza dayanacağını unutamayalım. Düşmanımızda hangi silahlar varsa bizlerde yapalım ki, o zalimler buna cesaret edemesin.

Dilerim Kur’an gerçekleri ile buluşan, Allah’ın bizlerden özellikle ne istediğinin bilincinde olan, Allah’ın sevgili kullarından oluruz. Bu zulmün yalnız dua ile bertaraf edilemeyeceğini, Allah'ın zaaf gösteren, çaba göstermeyen hiçbir kuluna yardım etmeyeceğinin artık farkında olalım.

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/



Sayfa Kategorisi: KUR'AN DAN AYETLER.